Три дни след като запази стопроцентовата си успеваемост като домакин

...
Три дни след като запази стопроцентовата си успеваемост като домакин
Коментари Харесай

Холандия изпревари България след 3:1 в Амстердам

Три дни откакто резервира стопроцентовата си успеваемост като хазаин в международните квалификации българският народен тим по футбол продължи наклонността да губи всеки собствен мач при посещение в гр. А от пресявките за Мондиал `18 в Русия. На ст. " Амстердам Арена " довечера селекцията на Петър Хубчев отстъпи с 1:3 пред Холандия и се смъкна на 4-то място във краткотрайното класиране.

Домакините откриха резултата още в 7-ата мин., когато Дейви Прьопер от границата на дребното наказателно поле засече остро подаване отляво на Дейли Блинд. Най-добрата опция за нашия тим през първото полувреме пропусна Георги Костадинов, който в 17-ата мин. уцели греда след изстрел с глава от към 15 метра.

В 67-ата мин. " оранжевите " поведоха с 2:0 след на многоходова офанзива на висока скорост, приключена от капитана Ариен Робен, още веднъж след пас отляво на Блинд. Само две минути по-късно " трикольорите " върнаха едно попадение с помощта на Костадинов, който отклони топката в мрежата на Яспер Силесен след центриране от директен свободен удар на Ивелин Попов. В 80-ата обаче Прьопер се разписа за повторно, засичайки с глава подаване отляво на Куинси Промес и постави завършек на интригата.

В другия ранен мач от групата през днешния ден Швеция разгроми Беларус с 4:0 като посетител в Минск и възвърне самочувствието си, разтърсено след провалянето с 2:3 в София в четвъртък. Преди последния дуел от кръга сред Франция и Люксембург по-късно довечера, французите и шведите имат по 16 т., следвани от холандците с 13 т. С актив от 12 т. България към този момент е на недостижима позиция за Беларус (5 т.) и Люксембург (4 т.).

Следващите мачове на 7 октомври ще опълчват България - Франция, Швеция - Люксембург и Беларус - Холандия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР