Три дни имат кандидат-гимназистите, за да подадат документите си. Това

...
Три дни имат кандидат-гимназистите, за да подадат документите си. Това
Коментари Харесай

Важно от МОН. Графикът за кандидатстване след 4 и 7 клас

Три дни имат кандидат-гимназистите, с цел да подадат документите си. Това плануват разпоредбите на министерството на образованието, оповестени за публично разискване. От 5 до 7 юли учениците със приключено приблизително обучение ще могат да аплайват за 8 клас, оповестяват от bTV.

Предвижда се първото класиране да бъде оповестено до 12 юли, а записването да е от 13 до 15 юли. Второто класиране се чака на 20 юли, а третото - на 29, като са планувани по два дни за записване след оповестяването на резултатите.

Ясни са и ориентировъчните периоди за кандидатстващите след четвърти и след десети клас, ето детайлности.

Четвъртокласничката Радина трескаво се приготвя за идното външно оценяване. Особено внимание отделя на математиката, тъй като желае да продължи да учи точно в такова учебно заведение.

„ От дребна обичам да вземам решение задания. Притеснявам се, в случай че не влезна, тъй като задачите ми старания ще отидат напразно “, споделя Радина.

„ Подготвяме се от много от дълго време. Баба ѝ е учителка, работят всекидневно, върви и на школа по математика “, споделя майка ѝ Дияна Станева.

За кандидатстването след четвърти клас всяко учебно заведение дефинира реда, по който се подават документите, само че в избраните от страната периоди. До 3 май гимназиите би трябвало да разгласяват местата за възпитаници в 5 клас. А заявките ще се подават от 1 до 5 май.

След 7 клас процедурата е централизирана.

„ Всичко се попълня в електронна система. Всеки може да си го попълни от у дома. Ако има терзания - началникът на РУО дефинира учебни заведения гнезда (....), тъй че родителите могат да отидат в такова учебно заведение. Тази година са посочени съответни интервали за всяка една активност, тъй като в този смисъл има облекчение “, споделя Цветелина Вълчева, шеф на 96. СУ " Лев Николаевич Толстой ".

Училищата, които ще одобряват учениците от учебни заведения, където образованието е до 10 клас, би трябвало да разгласят графика и изискванията за кандидатстване до 27 юни, написа Факти.бг..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР