Три държави от Европейския съюз (ЕС) - България, Чехия и

...
Три държави от Европейския съюз (ЕС) - България, Чехия и
Коментари Харесай

Разкритие! България изнасяла оръжие за Русия въпреки ембаргото

Три страни от Европейския съюз (ЕС) - България, Чехия и Австрия - са изнесли за Русия оръжия за 49,3 милиона евро в интервала сред 2015 година и 2022 година, макар наложеното от Европейски Съюз ембарго над страната поради анексирането на Крим през 2014 година. Това разкрива разбор на Евросъюза, за който оповестява английският в. " Телеграф ".

Не се прецизира каква тъкмо оръжейна продукция е продала нашата страна на Русия.

В разбора обаче се разкрива, че употребявайки разнообразни „ малки врати ” на ембаргото, Франция и Германия са въоръжили Русия за същия интервал с военна продукция за 273 млн. евро, която в този момент евентуално се употребява в Украйна.

Германски компании са продали на Москва съоръжение с „ двойна приложимост “ на стойност 121 милиона евро, в това число автомати и транспортни средства за специфична отбрана. Берлин твърди, че стоките са били продадени, откакто Кремъл е подсигурил, че са за гражданска приложимост, а не за военна приложимост. „ Ако имаше индикации за каквато и да е военна приложимост, лицензите за експорт не се предоставяха “, съобщи представител на министерството на стопанската система на страната.

Франция е предоставила на Русия оръжия за 152 милиона евро чрез 76 лиценза за експорт. Париж разреши на експортьорите да извършват контракти, подписани преди 2014 година Наред с бомби, ракети и торпеда, френските компании изпратиха термовизионни камери за над 1000 съветски танка, както и навигационни системи за бойни самолети и атакуващи хеликоптери.

Италия е предоставила на Русия оръжия за 22,5 милиона евро, до момента в който Англия осъществя продажби за 2,4 милиона евро.

Този месец Еврокомисията беше принудена да затвори малките врати на оръжейното си ембарго, откакто беше открито, че минимум 10 държави-членки са изнесли оръжия за съвсем 350 милиона евро за режима на Владимир Путин. Около 78% от този сбор са доставени от немски и френски компании.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР