Тревожна статистика бе публикувана от . От нея става ясно,

...
Тревожна статистика бе публикувана от . От нея става ясно,
Коментари Харесай

Статистика: През 2021 г. 18% от безработните българки не са търсили въобще работа


Тревожна статистика бе оповестена от. От нея излиза наяве, че делът на дамите сред 25 и 54 години в Европейския съюз, които въобще не са търсели работа, по отношение на всички безработни дами, е бил по-висок (18,5 процента) спрямо този на мъжете (8,2 процента) в същата възрастова група през 2021 година  

В България делът на тези дами през 2021 година е бил 5,4 %. Дамите сред 25 и 54 години, които въобще не са търсели работа, са съставлявали 18,8 % от всички безработни дами. При мъжете този % е бил 11,2.

Статистическата работа на Европейски Съюз регистрира основна разлика в аргументите, заради които безработните дами и мъже сред 25 и 54 години не са търсели работа.

Делът на дамите, които не са се опитвали да си намерят работа поради нуждата да се грижат за непосредствен човек (5,7 процента) или по други фамилни аргументи (2,9 процента), е бил доста по-висок от този на мъжете. Общо 0,5 % от тях не са търсели работа през 2021 година заради посочените нагоре аргументи.

В половината от страните в Европейски Съюз делът на дамите сред 25 и 54 години, които са изтъкнали нуждата да се грижат за непосредствен човек, е бил над 5 % от всички безработни дами, които въобще не са търсели работа. Най-голям е бил броят на тези дами през 2021 година в Чехия (12,8 процента). Следват Румъния (11,0 процента) и Ирландия (8,2 процента). Страните от Европейски Съюз с минимум безработни дами, които не са търсели работа заради нуждата от грижата за непосредствен човек, са били Дания (0,9 процента), Швеция (1,5 процента) и Словения (1,8 процента).

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР