Тревните турнири винаги си ни поднасяли най-много изненади, тъй като

...
Тревните турнири винаги си ни поднасяли най-много изненади, тъй като
Коментари Харесай

Трети от миналогодишните 1/2-финалисти е аут: 20-годишният Накашима поднеса изненадата

Тревните шампионати постоянно си ни поднасяли най-вече изненади, защото настилката е извънредно характерна и несъмнено не е по усета на всеки. Такъв е казусът и на тазгодишния Уимбълдън при мъжете, където поставените отпадат един след различен и само Новак Джокович оцеля до третия кръг от всички миналогодишни полуфиналисти. Първоначално Хуберт Хуркач отпадна на старта против Алехандро Давидович Фокина, след това Матео Беретини се отдръпна поради позитивна проба за ковид, а през вчерашния ден Денис Шаповалов записа следващия си слаб мач и отстъпи на надарения Брандън Накашима - 2:6 6:4 1:6 6:7(6).

По този метод канадецът записа седмата си загуба в последните 8 мача и в действителност изцяло справедливо ще се срине в ранглистата, въпреки че на процедура нямаше опция да отбрани своите точки. 20-годишният американец пък изравни достижението си от Ролан Гарос, класирайки се за третия кръг в Лондон, а там ще има отлична опция да направи още една крачка напред, защото го очака срещa със международния номер 109 - Даниел Елахи Галан.

13-ият подложен откри срещата със серия от двойни неточности и закономерно беше продънен в самото начало, а оттова насетне не стигна до нито едно тъждество на съперников начален удар и даже инкасира още един брейк, с което откриващия сет отиде в актива на Накашима.

Шаповалов въпреки всичко се съвзе и съумя да отмъкне за пръв път съперниковото подаване, като към този момент виждахме нормалното равнище на експанзия в играта му и за 46-тия в света беше доста мъчно да противодейства. Канадецът ставаше по-екзалтиран с всяка минала минута, до момента в който неговият конкурент изглеждаше беззащитен и скоро имахме паритет в общия резултат.

Отново обаче на показ излезе голямото своенравие в дейностите на първенеца от ATP Cup, който непрестанно прибързваше в опитите си да приключи топката и правеше голямо количество непредизвикани неточности. Световният номер 13 придаваше ненужна доста мощ на своите удари, а непоставеният тенисист просто прехвърляше мрежата и чакаше следващата неправилност от ракетата на Шаповалов.

Всичко това докара до нова предина в обособените част за Накашина, само че по-високоранкираният играч се съвзе и стабилизира изявите си на сервис. Така станахме очевидци на редица геймове без шансове за посрещачите и закономерно се стигна до тайбрек, в който канадецът пропиля мини пробив задатък и скоро трябваше да си вземе сбогом с шампионата.

Back-to-back 3R Grand Slam appearances
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР