Третокласничката Ивана Илиева иска да стане лекарТя е зодия везни,

...
Третокласничката Ивана Илиева иска да стане лекарТя е зодия везни,
Коментари Харесай

10-годишната Ивана от Русе разчита на Българската Коледа за помощ

Третокласничката Ивана Илиева желае да стане доктор

" Тя е зодия везни, на 10 години, с диагноза хидроцефалия. От четиригодишна отключи епилепсия. "

Ивана Илиева от Русе е с две диагнози - хидроцефалия и епилепсия. Още от първите месеци след раждането си тя се нуждае от рехабилитация и " Българската Коледа " оказва помощ за това, предава.

" Тя се роди недоносена, в 26-ата седмица и тогава откриха, че има хидроцефалия. Направихме интервенция в болница " Токуда ", струваше доста пари интервенцията, от Фонда за лекуване на деца ни помогнаха. Правим рехабилитация ", споделя бащата на момичето Милен Илиев.

" Българската Коледа " отпуска средства за рехабилитация на детето. " Не бихме се справили без тази помощ ", признава Милен.

" Епилепсията на Ивана е овладяна ", изяснява майката Даниела Илиева.

Освен за рехабилитация, фамилията би трябвало да отделя средства и за профилирани проучвания, които към момента не се поемат от Здравната каса, с цел да може епилепсията да е под надзор и да не пречи на Ивана да учи уроците си и да играе с кучето си Бела.

Ивана споделя, че е трети клас, харесва най-вече часовете по " Човекът и природата ", счита да стане доктор.

Благодарение на класната ѝ Анета Пенчева детето е признато добре от връстниците си в учебно заведение " Олимпи Панов " в Русе и обича да върви на учебно заведение.

Цялото семейство благодари на лекарите на Ивана и на хилядите българи, които с sms-и вземат участие в акцията " Българската Коледа ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР