Третият мандат за съставяне на кабинет може да се озове

...
Третият мандат за съставяне на кабинет може да се озове
Коментари Харесай

ОБРАТ! Какъв Бойко, какъв Киро? Радев решил да даде мандат за кабинет на Слави

Третият мандат за сформиране на кабинет може да се озове в ръцете на Има Такъв Народ. Кабинет на ГЕРБ очевидно не получава поддръжката на обединението ПП-ДБ и ръководство с първия мандат явно няма да се получи. Засилват се и сигналите, че държавно управление няма да има и с втория мандат. Причината – водачът Бойко Борисов към този момент съобщи, че няма да поддържа даже евроатлантическо ръководство без присъединяване на партията му, а това надали ще се промени откакто водачите на ПП-ДБ повториха за следващ път, че няма да му дадат рамо.
Вариантът третият късмет да бъде даден на партията на Слави Трифонов е умислен още преди раздаването „ на картите ” от президента Румен Радев след вота на 2 април, твърди Lupa.bg.
Информирани за желанията на президента настояват, че аргументът на президента да избере последната парламентарно представителна мощ е поради нежеланието му да връчи мандата на Българска социалистическа партия. Този път президентът не бил податлив да направи обичайния си ход, при който всякога даваше късмет на социалистите, евентуално с ясната мисъл, че държавно управление няма да има.
Сега обаче, след още една степен изостряне на връзките и острите офанзиви от страна на Корнелия Нинова, в това число по време на откриването на Народното събрание и днешните съвещания, Българска социалистическа партия по-скоро няма да е президентския любимец.
Хипотетично – в случай че няма кабинет с първите два мандата и третият отиде при Има Такъв Народ, Радев може да завоюва и във разновидността гласуван техен кабинет в Народното събрание, само че и без този късмет. При едната алтернатива, президентът би могъл да ръководи в сянка поради отколешните си топли връзки със Слави Трифонов, в другия – в случай че и тази алтернатива се провали и още веднъж осъмнем без ръководство, отново да дърпа конците в страната през служебно държавно управление.
Управление с мандатоносител Има Такъв Народ би било комплицирана структура, признават политически анализатори. Подобно ръководство най-вероятно може да се реализира под формата на експертен кабинет с подкрепата на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Безпроблемни договаряния партията на Трифонов би могла да има и с ГЕРБ. Още след изборите, Борисов сподели отзивчивост и липса на сериозно отношение към Слави Трифонов, като даже го поздрави задочно, че партията му още веднъж е в Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР