Трети 3 март ни беше стоварен, натресен от Комунистическата партия

...
Трети 3 март ни беше стоварен, натресен от Комунистическата партия
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: 3 март ни беше натресен от Комунистическата партия

" Трети 3 март ни беше стоварен, натресен от Комунистическата партия сега, в който стартира демократизацията в България. Това доста комфортно се заобикаля. “ Така политологът Любомир Стефанов разяснява пред БНР тематиката за промяна на националния празник.

„ Вторият детайл - българските жители не престават да го възприемат този празник като някаква метафора на националното ни самочувствие и с онази митична Санстефанска България на 3 морета, което също не е правилно ", добави той.

По думите му, това е " обидна функционална историческа неначетеност ".

" Ние като българи изискуем на себе си първо да стартираме да се харесваме малко повече тук и в този момент и второ - като имаме такива тежки отзиви в графата " всеки самичък си преценява " по отношение на нашето минало - да знаем на база на какво го вършим. Социалките не са енциклопедия " Британика ", в която ние намираме информация. А ние не желаеме и да я търсим. В момента се получава обстановка, в която се разделяме или ни разделят. " – установи политологът.

Според него хората, които се опълчват на този диалог за смяна на националния празник, са следващ епизод от хибридната война. Президентът в действителност не способства за единството на митичната ни нация, а за нейното разделяне, акцентира политологът.

" Президентската институция от дълго време беше напусната от индивида, който заемаше този пост. В момента виждаме персоналната преценка на жителя Румен Радев, който вилнее на воля със своите отзиви из всички вероятни медии. " – уточни Стефанов.

По думите му, в България няма политическо водачество.

" Ние като общественост нямаме цел и посока. Притеснява ме това, че не виждам център - център, който ни въодушевява, стимулира и ни ускорява по нови траектория към тези хоризонти. " – разясни той.

Според политолога изпращаме неочакван в продуктивна посока политически сезон на фона на това, което се случваше в последните 2 години:

" За мен в действителност е признание прагматизмът и реализмът, който се постанова като лайтмотив във вътрешнополитическия, а и във външнополитическия ни живот. Това е нещо здравословно, от което имахме мъчителна и крещяща потребност - удостоверение за което е разделянето в обществото. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР