Третата сила в британския парламент - Шотландската национална партия, даде

...
Третата сила в британския парламент - Шотландската национална партия, даде
Коментари Харесай

Обединеното кралство май вече не е обединено

Третата мощ в английския парламент - Шотландската национална партия, даде да се разбере, че може да поддържа държавно управление на лейбъриста Джереми Корбин. Това може да стане, ако Камарата на общините гласоподава избор на съмнение на премиера Борис Джонсън и се сътвори риск от Брекзит без договорка с Евросъюза.

Първият министър на Шотландия и ръководител на Шотландската национална партия Никола Стърджън съобщи, че не е предубедена по въпроса кой може да оглави краткотрайното държавно управление, в случай че Борис Джонсън бъде отстранен от Даунинг стрийт. Стърджън посочи, че не е „ последовател “ на водача на лейбъристите Джерeми Корбин и не упорства той като водач на най-голямата опозиционна партия да стане краткотрайно министър председател. Но тя добави, че опозиционните партии се нуждаят от компромис, в случай че желаят да завоюват възможен избор на съмнение в Джонсън.

Стърджън предизвести, че Джонсън може да принуди страната да излезе от Европейски Съюз на 31 октомври без договорка, в случай че опозицията бездейства. Депутатите утвърдиха закон, който принуждава премиера да изиска отсрочване на договарянията за Брекзит след избраната дата, с цел да избегне излизането без договорка. От държавното управление непрекъснато споделят, че ще се съобразят със закона, само че в това време Джонсън упорства, че няма да желае отсрочване на Брекзит.

Ако бъде гласуван избор на съмнение на държавното управление, Корбин ще разполага с 14 дни да убеди депутатите да му гласоподават доверие, с цел да оглави краткотрайно държавното управление, което да отсрочи Брекзит и да свика общи избори. Лидерът на либералдемократите – четвъртата мощ в Народното събрание, Джо Суинсън обаче счита, че Корбин не е сплотяваща фигура.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР