Третата политическа сила в Народното събрание влезе на консултации преди

...
Третата политическа сила в Народното събрание влезе на консултации преди
Коментари Харесай

ДПС пред Радев: Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разберат, ще продължим да бъдем фактор на стабилност

Третата политическа мощ в Народното събрание влезе на съвещания преди връчване на изследователски мандат при президента Румен Радев.
Прочетете още
На срещата участват съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов и Халил Летифов. Другият съпредседател на Движение за права и свободи Делян Пеевски отсъстваше.

„ Вашата група поддържаше болшинството през последните 9 месеца без да е публично част от ръководството. Как виждате ролята на Движение за права и свободи в един идващ ротационен интервал, в случай че се стигне до подобен? “, уточни президентът Радев.

„ Искам да поздравя всички братя и сестри мюсюлмани за свещения месец Рамазан. За политическата обстановка и консултациите желаеме да кажем, че в страната да има непоклатимост. Трябва да се откри формула за ръководство на страната. Нашата поддръжка е била предвидима и поредна. Подкрепяли сме държавното управление във връзка с политиките за европейския небосвод пред страната ни “, сподели Джевдед Чакъров.

„ Добре е да има държавнически метод и всички да сме виновни. Надяваме се главните субекти да намерят формулата. Има опция за друга настройка, само че това ще бъде мъчно “, акцентира съпредседателят на Движение за права и свободи.

„ Ние бяхме главен фактор на непоклатимост в първите 9 месеца на това ръководство. Имахме градивна роля в съставянето на този кабинет. Изпълнихме нашите задължения. Без да участваме в ръководството подкрепяхме всички решения и законодателни промени, с цел да се подсигурява евроатлантическия път на България. Подкрепяхме измененията за финансова непоклатимост. Мисля, че изпълнихме тази задача. За нас решението е елементарно и ясно. Ако двете ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се схванат, ние ще продължим да сме фактор на непоклатимост и да поддържаме това, което считаме, че е положително за обществото “, добави Йордан Цонев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР