Третата фаза на пазарния тест по проекта за разширение на

...
Третата фаза на пазарния тест по проекта за разширение на
Коментари Харесай

Петкова се похвали с успешна трета фаза на теста за Турски поток

Третата фаза на пазарния тест по плана за уголемение на газопреносната мрежа завърши сполучливо. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на съвещание на Комисията по енергетика в Народното събрание в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Валентин Николов за " Турски поток ", съобщи Агенция " Фокус ".
По думите на Петкова " имаме добра вест ". Тя сподели, че третата фаза на пазарния тест завършила сполучливо - имало осъществен на 100% потенциал за вход на турско-българската граница, както и на излаз на българо-сръбската граница.
" В резултат на тази процедура е налице 10% от техническия потенциал, който е на вход от Турция. Ще бъде възложен, както плануват европейските правила за систематизиране от платформата за систематизиране на потенциал ", уточни тя. " Малко над 20% от потенциала в посока Сърбия също ще бъде разпределен, както плануват европейските правила ", добави министърът.
" Наличието на този свободен потенциал значи, че ще имаме опция да осъществяваме спомагателни доходи отвън резервирания потенциал в границите на третата фаза на пазарния тест ", съобщи Петкова и посочи, че приходите, които ще бъдат осъществени възлизат малко над 360 млн. на година. " За целия интервал на употребата се чака да са малко над 7 милиарда лева ", добави тя.
Енергийният министър добави, че " би трябвало " " Булгартрансгаз " да подпише контракти с фирмите, взели участие в теста. Участниците са били три
„ Добрата вест е, че процедурата е сполучлива, на база тази сполучлива процедура „ Булгартрансгаз “ ще вземе финалното икономическо капиталово решение и би трябвало да пристъпи към сключване на договорите за потенциал с фирмите, които участваха там. Участваха три компании в третата фаза на пазарния тест “, сподели още Теменужка Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР