Третата COVID-19 вълна се проявява малко по-различно, отколкото предните, смятат

...
Третата COVID-19 вълна се проявява малко по-различно, отколкото предните, смятат
Коментари Харесай

Стомашен ковид.Има ли го?

Третата COVID-19 вълна се демонстрира малко по-различно, в сравнение с предните, считат лекари. Според тях това се дължи на неговите разновидности, оповестява уеб сайтът zdrave.to.

Наблюденията на лекари от Санкт Петербург демонстрират, че през тази вълна стомашно-чревните прояви на ковид са започнали да се появяват по-често. Дори дефинират подобен термин като „ стомашен ковид “.

Медиците изясняват, че хората постоянно не обръщат внимание на стомашно-чревни разстройства, обяснявайки си ги с нарушаване на диетата или общо неразположение. Освен това в този момент доста хора имат продължителен гастрит, тъй че някои признаци се дължат на неговото обостряне.

Лекарите изясняват, че " Стомашният covid " се характеризира със схващащи болки над пъпа през нощта, само че те могат да се появят когато и да е на деня. Възможни са отклонения в изпражненията, киселини, отичане на корема и метеоризъм.

Появата на " стомашна covid " при пациент зависи от характерностите на тялото му - коронавирусът визира тези органи, с които към този момент има проблеми. Всичко работи по правилото " където е едва, там се чупи ", изясняват още лекарите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР