Трета седмица пътят за Триград остава затворен, ремонт на срутената

...
Трета седмица пътят за Триград остава затворен, ремонт на срутената
Коментари Харесай

Трета седмица пътят за Триград остава затворен

Трета седмица пътят за Триград остава затворен, ремонт на срутената от дъждовете права може да стартира най–рано след седмица.
Заради непроходимия сектор доста от хотелите и къщите за посетители в региона отхвърлят да работят, откакто на гостите им се наложи да вървят с километри пешком.

До решението да не одобряват туристи, до момента в който пътя за Триград не бъде ремонтиран и отворен, локалните хотелиери са стигнали след кошмарното по думите им посрещане и изпращане на посетители по празниците. Днес последните туристи си потеглиха от Триград, само че и те и домакините им дълго ще помнят новогодищното си пътешестване. Близо 400 души взеха решение да не отхвърлят резервациите си и макар сложното напредване въпреки всичко да посрещнат Нова година в родопското селце. Но множеството от тях бяха неприятно сюрпризирани, когато на място схванаха, че поради извилата се километрична колона от спрели коли, ще вървят много пешком, освен това натоварени с багаж. Самите хотелиери описаха обстановката като неуместна.

Туристите се допускаха с колите си до срутената част от пътя. Преминаваха пешком рисковия сектор, а след него домакините им ги чакаха и превозваха. Но поради огромния брой посетители за Нова година, се изви голяма опашка от паркирали коли.

Хотелиерите настояват, че всички туристи са били предизвестени, че ще вървят пешком. Но хаосът зародил поради паркирането.

От Областната администрация на Смолян потвърдиха, че тази седмица ще внесат в Комисията по бедствия и повреди план за незабавен ремонт на двата пропаднали сектора към Триград.

" В момента има един показан непълен план, чака се да се добави. Специално за Триград за двата сектора са по памет към 800 000 лв. нужни за ремонт. Ще се възвърне напълно пътят, по този начин както е бил в началото ", съобщи Стефан Сабрутев, регионален шеф на Смолян.

Местните хора упорстват и за цялостна реорганизация на пътя Девин-Триград.

Автор: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР