Трета поредна болезнена загуба на твърди кортове претърпя една от

...
Трета поредна болезнена загуба на твърди кортове претърпя една от
Коментари Харесай

Поредно разочарование за Халеп на твърди кортове

Трета поредна мъчителна загуба на твърди кортове претърпя една от претендентките за първото място в международната класация по тенис при дамите Симона Халеп. Втората сложена в схемата на шампионата от сериите Premier 5 в Ухан бе разгромена с 2:6, 1:6 от Даря Касаткина и отпадна още в първи кръг на събитието в китайския град.

Final Stats: Kasatkina d. Halep. 2nd serve crippled the Halep game today. pic.twitter.com/oGml5suH2I
— WTA Insider (@WTA_insider) September 26, 2017
Румънката несъмнено не може да се похвали с изключително сполучливи изяви в последната четвъртина от сезона, тъй като това изразително проваляне идва в първия мач след неприятното отпадане също в първи кръг на US Open от Мария Шарапова. Преди това пък Халеп бе отстъпила на Гарбине Мугуруса в мача за купата в Синсинати, а в този момент отпадането още в първи кръг в Ухан ще навреди на ранкинга, защото предходната година стигна полуфиналите. Румънката ще загуби 320 точки за международната класация и може да бъде изместена от второто място от Каролина Плишкова (5645 против 5520 точки), в случай че чехкинята стигне най-малко полуфиналите в Ухан.
.@DKasatkina storms into the @WuhanOpenTennis Third round!

20-year-old clinches maiden win over No.2 seed Halep 6-2, 6-1! pic.twitter.com/7qfk8imTRJ
— WTA (@WTA) September 26, 2017
20-годишната Касаткина изигра един от най-хубавите мачове в кариерата си и със своя мощен сервис тотално разстрои съперничката си, с цел да запише нова паметна победа тази година - по-рано през 2017-а тя на два пъти съкруши Анджелик Кербер, до момента в който германката бе номер 1 в света. Рускинята направи повече уинъри и по-малко непредизвикани неточности, с цел да скапе настроението на празнуващата в сряда 26-и рожден ден Халеп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР