Треньорът Стойчо Младенов потвърди раздялата си с ЦСКА София пред

...
Треньорът Стойчо Младенов потвърди раздялата си с ЦСКА София пред
Коментари Харесай

Стойчо Младенов съжали, че не си е тръгнал още през декември

Треньорът Стойчо Младенов удостовери раздялата си с ЦСКА София пред медиите и изрази страдание, че не си е тръгнал от " Българска войска " още през декември.

" На конференцията мисля, че разбрахте защо става въпрос. След като няма усъвършенстване в това отношение, неизбежно аз се отдръпвам. Аз желая да работя по различен метод, тъй че се разделяме по взаимно единодушие. Оставаме си другари. Отношенията сред мен и Ганчев се усъвършенстваха, тъй че се разделяме като другари. Каквото и да приказваме в този момент е ненужно. Пожелавам триумф на ЦСКА в неделя и освен в неделя. Пожелавам също и имам огромното предпочитание финалът да се завоюва. Първо да потвърдим превъзходството си против Славия с още една победа и на финала на бъдем спечелили, с цел да спечелим трофей тази година ", разяснява Младенов.

На въпрос за честата промяна на треньори в клуба Стойчо Младенов разяснява: " Не мога да давам отговор за решението на управлението. Тяхно право е, когато са удовлетворени да продължат договорите с избрани треньори, а когато са недоволни, да ги сменят. Това е тяхна политика, тяхно виждане. Аз това, което желая, да работя по метода, по който желая, не се получава и по тази причина си потеглям. "

Попитан дали някъде в България може да работи по метода, по който желае, Младенов отговори: " Ще забележим. Мисля, че има няколко клуба, които дават опция на треньорите да вземат участие интензивно в селекционната политика. Примерът е Левски при Мъри Стоилов. Черно море – Илиан Илиев. Има и други клубове, да не ги изреждам. В това отношение вие знаете аз нямах тази опция. "

" Искам посредством вас да се извиня и на хилядите наши почитатели, че ги подведох точно в тази тенденция, че аз ще вземам решение и че аз ще бъда факторът, който ще дефинира привличането или продаването на избрани футболисти. Не съумях да го направя и по тази причина си потеглям. Затова желая тяхното опрощение ", сподели още към този момент някогашният треньор на ЦСКА София.

" Трябваше да си потегли още декември, в случай че става въпрос. Все се надявах, че това е моментно прочувствено положение. Там връзките ни изстинаха и се поотдалечиха. От началото на март прекъснахме всякаква връзка. Погрешно сте разбрали, че от декември не си приказваме. По този метод аз не мога да работя. ЦСКА не може да действа по този метод. Аз желая да се промени да не кажа съвсем всичко, само че селекционната политика би трябвало да се промени. Не съм схванал кой прави прехвърлянията и не ме интересува. Не желая повече да разясня. Нищо не желая да получавам. Това, което до 12 април съм си проработил, това ще си получа. Никакви други искания нямам ", безапелационен бе Стойчо Младенов.

" Моите помощници са солидарни с мен и си потеглят с мен. По всяка възможност Стоян Колев ще остане. Такова е и моето предпочитание, откакто е поискано да остане. Не желая да кажа, че аз съм му наредил да остане, само че настоявах да остане. След като го желаят би трябвало да остане, с цел да помогне на клуба ", приключи наставникът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР