Треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов даде скандална пресконференция, на която

...
Треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов даде скандална пресконференция, на която
Коментари Харесай

Стойчо Младенов тръгна срещу Гриша Ганчев, съдиите и БФС

Треньорът на " ЦСКА-София " Стойчо Младенов даде скандална конференция, на която влезе в борба със Съдийската комисия, БФС и даже със притежателя на клуба Гриша Ганчев. Наставникът трябваше да приказва за утрешния първи 1/2-финален мач против " Славия " от шампионата за купата на България, само че това бе минимум засегнатата тематика.

 

ДИРЕКТИВА КЪМ СЪДИИТЕ ДА ОЩЕТЯВАТ " ЦСКА-СОФИЯ "

Младенов първо поде една от тематиките, по които най-често приказва - съдийството. Той съобщи, че е получил информация преди началото на пролетния дял на шампионата, че има разпореждане да се демонстрират допустимо повече картони на тима му. Треньорът даже съобщи, че един от реферите му признал пред очевидци: " Ако не демонстрираме, ни санкционират ".

Стойчо Младенов даже си бе подготвил " домашно " по тематиката и сподели фрагменти със противоречиви обстановки пред присъстващите публицисти. Нещо сходно той бе направил и при един от престоите си като треньор на ЦСКА - през 2003 година след тъждество 1:1 с " Рилски състезател ", когато пуска пред медиите несвирена дузпа против " алените ".

Сега наставникът сподели обстановки, в които е трябвало отново да бъдат отсъдени дузпи, по мнението му - за влизане против Иван Турицов (при 0:0 с " Левски " ), против Маурисио Гарсес (при 0:2 от " Ботев ", Пд), против Калоян Кръстев (при 2:0 против " Черно море " ), против Греъм Кери и Георги Йомов (при 1:1 с " Пирин " ) и така нататък Младенов се оплака даже, че се малтретират играчи на " ЦСКА-София ", които са преотстъпени на други тимове.

" Не сме слепи! Това е предизвестие против ръководещите, с цел да работят за футбола, а не в нечии ползи. Не го вършим, с цел да се оправдаем. Аз поемам своята отговорност пред почитатели, притежатели на клуба... Но това е един от методите да покажем нашето обезсърчение. При това е единствено 1/10 от всичко, което се прави против ЦСКА. Нека не се подминава с лека ръка. Искам това да се прекъсне, да има феърплей. Влизаме в най-важните мачове за сезона. Ако този гнет продължава, сме подготвени да създадем нещо друго. Ако ни ударят пестник по едната буза няма да нагаждаме другата ", разяснява Стойчо Младенов.

След което изясни, че след изгонването си в мача против " Берое " (1:0) на 2 април е влезнал в съдийската стая, с цел да се извини за изречени нецензурни думи пред основния арбитър Ивайло Стоянов поради митинг при незаслужено показан картон на Жеферсон. Стоянов е приел извинението му и признал, че е бил измамен от тъчрефера, който на собствен ред също декларирал, че е сбъркал. Това се е случило пред делегатите на дуела, на най-после единствено Младенов е бил осъден - за 3 срещи. Така той ще пропусне и утрешния мач против " Славия " и неделното дерби против " Левски ".

 

ПОЕМАНЕ НА ВИНАТА

Треньорът изясни, че не оправдава слабите резултати на тима в последно време единствено със съдийството. " Има огромно оттегляне в нашата игра. Създаваме малко положения. Притъпихме остротата си. При нас настъпи напоследък едно примирение. Имаме своите неточности и работим върху тях. А аз поемам виновността за това ", разяснява Младенов.

 

КОНФЛИКТ С ГРИША ГАНЧЕВ

Наставникът на " ЦСКА-София " обаче незабавно уточни и друга причина за положението на тима му - интервенция на управлението в селекцията. След което разкри за огромен спор със притежателя Гриша Ганчев.

" Българският футбол ще бъде в по-цветущо положение, в случай че притежателите дават опция на треньорите да селектират и менажират сами футболистите. На мен не ми е обещано правото за това. Работихме с управлението в екип до декември, по-късно настъпиха някои стълкновения. Тези двама нови футболисти (б.ред. - Маурисио Гарсес и Браян Морено) не знам кой ги докара. С този бюджет, който отделя притежателя може да се направи доста по-качествена селекция, убеждавам ви. И слепия вижда, че ни би трябвало свежа кръв, качество, класа. Всички други привлякоха доста нови играчи и усъвършенстваха качеството си - " Лудогорец ", " Левски "... ", разяснява треньорът.

Той не разкри какви са били недоразуменията сред него и Ганчев. " До декември имахме прелестна връзка, говорихме си по 3-4 пъти дневно. Обсъждахме възможни попълнения. След това се случиха извънредно неприятни неща. В момента си споделям единствено с Дани Ганчев (б.ред. - Данаил Ганчев, синът на Гриша Ганчев). Беше ми отказано да проведа диалог със притежателя. Но аз имам контракт за две години и съм твърдо решен да извърша поставените пред мен цели, в случай че би трябвало да се изпокарам с всички! Мен второто място не ме устройва ", сподели още Стойчо Младенов.

 

И ОЩЕ СРЕЩУ БФС

Треньорът не пропусна да разкритикува актуалното управление на БФС и за формата на шампионата за купата. " Този формат е жертван на корупция. Победителят в полуфиналите се взема решение в два мача. Правилото за гол на непознат терен ще важи единствено у нас, откакто бе отстранено за всички огромни шампионати. Отделно, че би трябвало да преминем към формат пролет - есен, при който се икономисват пари за една подготовка ", изясни Стойчо Младенов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР