Треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, говори за адаптацията

...
Треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, говори за адаптацията
Коментари Харесай

Треньорът на Сакраменто сравни Везенков с аржентинска легенда

Треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, приказва за акомодацията на новото попълнение Александър Везенков в състава. Българинът се причисли това лято към отбора и в сряда против четвъртък може да направи дебюта си в НБА против Юта Джаз. След неделната подготовка Майк Браун разкри мнението си за българина по-късно, което видя в предсезонните мачове.

„ Всичките ни играчи вършат напредък в мачовете до тук, някои от тях вършат по-голям напредък от другите, само че се движат в вярната посока. И преди сме имали сходни случки. Бях млад тогава, когато Ману Джинобили пристигна в НБА. И той беше новобранец на 26-27 години, дори може би на 28. Също като Саша и той страдаше първоначално. Ние опитахме да му помогнем, тъй като има голямо напрежение, през което минават такива играчи и ние не разбираме. Има напън от хората в чужбина, които чакат от тях да дойдат в НБА и още от началото да стартират да играят мощно. Да са като Меджик Джонсън или Лари Бърд. Но това не става толкоз елементарно. Ако говорите със Саша той ще ви каже, че към момента пробва да усети, да разбере тази лига. Той има увереността да играе на най-високо равнище. Ще отнеме време, само че от това, което е сега, той прави доста положително развиване “, разгласи Браун.

Coach Brown spoke on the growth he’s seen from Sasha Vezenkov.

He reflected back to his time with Manu Ginobili in San Antonio and the process of getting him adjusted to the NBA.
— Brenden Nunes (@BrendenNunesNBA)
Треньорът на Сакраменто бе запитан къде вижда, че ще е позицията на Везенков след месец или два.

„ И преди го споделих, само че най-важното за мен и за него, е да не загуби увереността си. Казах го и преди, по метода, по който той се отнася към нещата, ще се оправи. Играта му ще се развие, той ще се усеща по-добре и ще знае още по-добре какво желае да прави на паркета, с цел да е доста сполучлив в НБА. Ние имахме диалог и той знае, че имам вяра в него. Но той също по този начин знае, че аз разбирам, че му е нужно време “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР