Треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков бе бесен от съдийството

...
Треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков бе бесен от съдийството
Коментари Харесай

Николай Желязков: Съдиите ни откъснаха главата, имаше фрапиращи ситуации

Треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков бе гневен от съдийството в златния гейм на реванша против Олимпиакос за Купата на CEV. Българите изгубиха постоянния дуел с 0:3 гейма, само че триумф в златния гейм щеше да им донесе класиране на полуфинал и конфликт с Тренто.

Желязков призна превъзходството на Олимпиакос в дуела, само че съгласно него в златния гейм обстановката е била радикално друга, а кипърският арбитър е изиграл голяма роля.
" Смесени усеща, има отчаяние в тима. В постоянния мач Олимпиакос ни надигра изрично, не играхме на равнището, на което трябваше като изключим първия гейм, в който имаше обстановки, в които можехме да стигнем до по-интересна развръзка ", сподели Желязков в предаването " Златният гейм " по DIEMA SPORT 2.

 Нефтохимик навън от Купата на CEV след @@@

" В златния гейм нещата бяха разнообразни, бяха направени умишлени съдийски неточности, безусловно ни откъснаха главата. Ситуации, които бяха фрапиращи, самият щаб на Олимпиакос се усещаше дискомфортно. Разочарованието е, че не успяхме да покажем най-хубавото от себе си, само че въпреки това в златния гейм не ни се дава в основен миг да създадем безусловно постоянна двойна промяна. Оставаме с Мартин Иванов на първа линия. Това са фрапиращи и умишлени неточности. Първият арбитър е кипърец и ни свири в Гърция. "

" Не можем да отречем качествата на Олимпиакос и в постоянния мач ни надигра. Моите най-големи искания са за обстановките в този златен гейм. В него бяхме ощетени съзнателно. "
Желязков въпреки всичко вижда и позитивно в отпадането. " С приключването си на мачовете в Европа остава да се концентрираме върху шампионата в България. Оттук нататък това е единственият позитив, който се пробвам да намеря, че ще имаме опция да се концентрираме върху това нещо и да успеем да осъществим задачата си да спечелим шампионата. Няма да е елементарно, имаме тежка стратегия. Ако успеем до края да ги изиграем добре, имаме шансове да се качим много нагоре в класирането. Имаме задоволително качествени и опитни състезатели, тъй че домакинският фактор да не бъде толкоз значим. Плейофите ще решат. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР