Треньорът на Наполи Лучано Спалети потвърди, че Виктор Осимен ще

...
Треньорът на Наполи Лучано Спалети потвърди, че Виктор Осимен ще
Коментари Харесай

Осимен ще играе в реванша с Милан

Треньорът на Наполи Лучано Спалети удостовери, че Виктор Осимен ще стартира като титуляр против Милан във вторник в срещата-реванш от Шампионската лига.

Една от звездите на Наполи се върна на терена против Верона през вчерашния ден, като гредата му попречи да вкара и попадение.

Осимен беше отвън терена близо три седмици поради разтежение в слабините, получено по време на мач с националния тим на Нигерия през март. Вчера при домакинското 0:0 той се появи на терена в последните 20 минути и беше близо да се разпише, само че ударът му от воле се отби в горната греда и се върна на терена.
 
Въпреки че не съумя да добави нов гол към рекордното си достижение досега от 21 гола, никой не показва по-добри механически качества от него в края на срещата. А Спалети се надява, че острието ще има значим принос за поврат против Милан на стадион Диего Армандо Марадона, откакто изостават с 0:1 в първата среща.

" Виктор ще стартира против Милан. Той има такава конструкция, че можеш да му риташ дълги топки, или пък да му я подаваш на празно пространство, с цел да я резервира. Има доста качества. Джакомо Распадори също може да бъде употребен, само че Осимен е любим на почитателите, а и играта му с глава е по-добра ", изясни Спалети. " Футболисти като него постоянно вършат разликата на терена и ни дават прекомерно доста благоприятни условия, с цел да бъдат елементарни играчи ".

Попитан за какво тимът му не е съумял да вкара гол на застрашения от изпадане Верона, той изясни, че гостите са играли доста затворено.

Но доста компликации пристигнаха от представянето на Верона, тим, който е привикнал да нервира с държанието си на терена, даже да губи време, както направиха довечера. Намерихме тим, който се затвори в пространствата. Не бяхме положителни в желанието си да ги пробием. Имахме някои положения, само че не успяхме да ги осъществяваме, сподели още опитният експерт.

Въпреки пропуснатата победа, южняците решително водят в класирането със 75 точки, с 14 повече от 2-ия Лацио. Верона остава в последните три състава с 23, на 3 от избавителното 17-о място, което се заема от Специя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР