Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди домакинството на Арда.

...
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди домакинството на Арда.
Коментари Харесай

Дамбраускас: Потенциалът в атака държи Лудогорец на високо ниво

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас приказва преди семейството на Арда. Срещата е в петък от 17:00 часа.

" Както предходната седмица и тази ще е тежка. Още след мача с ЦСКА, заявих, че ни чакат сложни мачове с Царско село и Берое. Така и се получи. Сега отново са 3 мача за една седмица, само че това не е нещо ново за нас. След успеха в Стара Загора сме с огромна убеденост. Тренираме добре и съм удовлетворен ", стартира Дамбраускас.

" Трудно е да кажа за какво вършим неточности в отбрана. Ние не се заблуждаваме от триумфа с 4:1 над Берое, тъй като при 1:1 те имаха доста добра обстановка. Трябва да благодарим на Сисиньо, че ни избави в нея и мазета от голлинията. Бяха ли вкарали, развоят можеше да е различен. Този проблем в отбранителен проект го нямаше на лагера в Турция. Ние не допускахме толкоз положения в контролите против Шахтьор и Динамо. Но пък в мача против ЦСКА играхме доста добре в отбрана. Трябва да почистим грешките. Търсим ключа, с който да затворим вратата. Нещото, което ни държи на високо равнище, е капацитетът, който имаме в офанзива. Трябва да има подсигуряване, да упражняваме тези дейности в отбранителен проект ", продължи литовецът.
 Лудогорец отхвърли да продаде Рафаел Форстър
Лудогорец отхвърли да продаде Рафаел Форстър

От българския първенец са съгласни само да преотстъпят бранителя

" Вече споделих, че за мен Арда, въпреки и отвън Топ 3, впечатлява с метода си на игра. Те са един от най-организираните тимове в България, обичат да играят футбол. Не се концентрират върху притежанието на топката и са доста рискови на контраофанзива. Трябва да сме добре готови ", сподели още Дамбраускас.

" Срещат се най-хубавия треньор на България (б.а. - Николай Киров) и най-хубавия на Литва? Не мисля, че това ще повлияе по някакъв метод на играта. В последна сметка футболистите ще са факторът, който ще повлияе на крайния резултат. Иначе аз мога да поздравя Николай Киров за триумфа му отпред на Арда ", сподели още експертът.

" Като треньор съм човек, който обича връзката с играчите. Важното е по какъв начин и по кое време един ментор приказва с тях. Аз би трябвало да ги разбирам и като хора и като футболисти. Понякога би трябвало да се увеличи звук, само че моментът би трябвало да е верен ", отговори той на въпрос дали покачва звук на своите играчи при отрицателен резултат.
 Николай Киров: Лудогорец демонстрира друго лице, Арда е необременен
Николай Киров: Лудогорец демонстрира друго лице, Арда е необременен

Треньорът хвали първенците

" 10 месеца работих с Кахлина в Горица. Познавам го добре и имам положителни усещания от него. Той бе капитан и водач на Горица. Интелигентен състезател, който след време може да е добър треньор. Абсолютно е допустимо е идващите 3 мача да запише присъединяване. Той оказва помощ доста и на Пламен Илиев. Защото равнището на Пламен също се подвигна. Двамата се схващат добре на тренировките. Защо привлякохме Кахлина? Търсим усъвършенстване на всички места. Когато един тим е в зоната на комфорт, стартира да стана елементарен тим. А тогава нещата са изгубени. Често сме виждали по какъв начин един първенец става средняшки тим поради някое неверно решение. Ние предвидихме дадената обстановка и поради това привлякохме Кахлина ", приключи Дамбраускас.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР