Треньорът на Левски Станимир Стоилов е доволен от представянето на

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов е доволен от представянето на
Коментари Харесай

Стоилов : "Левски" ми хареса само в един мач

Треньорът на " Левски " Станимир Стоилов е удовлетворен от представянето на тима единствено в един-единствен мач от шестте публични, изиграни след завръщането му на поста през септември. В тях отборът реализира две победи (2:1 над столичния " Локомотив 1929 " за състезание и 2:0 над " Марек " за купата), две равенства (2:2 с пловдивския " Локомотив " и 0:0 с " ЦСКА 1948 " ), както и две загуби (1:2 от " ЦСКА-София " и 2:4 от " Лудогорец " ). 

" Ако би трябвало да съм почтен, единственият мач, в който съм удовлетворен оптимално от тима като игра и държание на терена, беше на мача с " ЦСКА 1948 ". Това беше мач пример по какъв начин би трябвало " Левски " да играе в двете етапи. Единственото минусче беше, че трябваше да вкараме най-малко едно или две положения от тези, които имахме. Мачовете с " Локо " (Пловдив), ЦСКА и " Лудогорец " бяха положителни, само че не мога да кажа отлични. Срещата с " Локо " (София) я поставям в графата " слаби "  за Левски. Въпреки успеха. Аз съм от хората, които не се заблуждават от личния си тим. При мен резултатът не е най-съществен, с цел да дам оценка на тима си. Да, беше значимо да спечелим трите точки. Те ни трябваха. От тази позиция играчите се оправиха. Ако не играеш добре, няма да има поредност от мачове, които печелиш. Ние би трябвало да търсим неизменност. Това е моето най-голямо условие към футболистите. Чисто неизменност и в случай че можем по-малко да надграждаме ", съобщи Стоилов пред Gong.bg.

Той изясни и, че неналичието на почитатели в някои от мачовете въздейства върху играта на " Левски ". " Винаги съм казвал, че почитателите държат тима с 30% по-добро показване. Когато те са на стадиона, тимът играе с 30% по-добре ", разяснява наставникът.

Той разгласи и какви са поставените от него цели за " Левски " през този сезон: " Ако можем да стигнем до Европа, за мен това е все едно, че сме станали първенци. До Европа под всякаква форма – дали през състезание, плейоф или купата. Това ще е неповторимо достижение на фона на обстановката, в която се намираме – игрова и спортно-техническа, както и финансова. Ние по този начин и по този начин сме станали първенци по помощ от последователи, по обединеност на левскарството, в този момент ще ни би трябвало и спортно-технически резултат. "

Станимир Стоилов отбрани избора на притежателя на клуба Наско Сираков да поддържа кандидатурата на Борислав Михайлов на конгреса на БФС: " Аз също изказах моята поддръжка. Има почитатели, които не харесват това, което се случва в българския футбол. Няма по какъв начин при съществуването на Борислав Михайлов – легенда на " Левски "  и ние да имаме друга позиция ".

Треньорът обаче сподели какво би трябвало да се промени в ръководството на БФС: " Футболният съюз би трябвало да бъде по-активен с страната, да потърси помощ за нас клубовете , да е по-активен в образованието и по-строг в налагането на правила. Мачовете са превърнати в пазари. Всякакви хора дават ум на съдии, футболисти и треньори. И то от щабовете. Това няма по какъв начин да се реши, в случай че не се разказва в протоколите. Там процесът е съвместен. Има доста потребност и от помощ в развиване на ДЮШ . Там футболния съюз може да помогне и да убеди страната, че би трябвало да отпусне по-сериозни средства. В Изпълкома като персони има огромно съмнение към тях, тъй като са от доста години. Някои от тях може и нищо да не са свършили. Футболният съюз би трябвало да е по-строг и придирчив към съдиите . В България виждам мачове, които приключват с по едно до половин голово състояние. А след мача на всички са им отговорни съдиите.  Футболният съюз би трябвало да стане по-безкомпромисен към всички нас, които нарушаваме футболните правила . Михайлов несъмнено е видял тези проблеми и би трябвало да ги реши, в случай че не го направи, си е за сметка на това управление на БФС. Следващият път може да има и други претенденти, може да е друг печеливш. "

Стоилов бе безапелационен, че компликациите в " Левски " няма да го откажат, само че би се махнал, в случай че управлението не съблюдава думата си да бъде изрядно към футболистите и чиновниците. " Аз нямам желание да се отхвърлям, в случай че не видя, че нищо не се случва в обезпечаването на финансовата част или спортно-технически. Тогава няма смисъл от стоенето тук. Ще бъдем като всички, които си чакат някакви заплати с времето. Никой не желае да каже, че е дотук. Не желая да взимам заплата. И незабавно запитвам - за какво взимате на 100% заплата? Вземете я на 30%. Всички приказки, че доста обичам " Левски " са в тази тенденция ", разяснява той.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР