Треньорът на Левски Николай Костов говори преди гостуването на отбора

...
Треньорът на Левски Николай Костов говори преди гостуването на отбора
Коментари Харесай

Николай Костов: Уелтън много ще ни липсва

Треньорът на Левски Николай Костов приказва преди гостуването на тима на следващия ден на Пирин в Благоевград.

Левски възобновява акцията си в Първа лига с посещение на Пирин Благоевград на следващия ден, 17 февруари, от 17:00 часа. Той призна, че и за него ще бъде мистерия по какъв начин тъкмо ще наподобява промененият му отбор, само че чака с неспокойствие старта на шампионата.

„ Една от незнайните за този мач е промяната на треньора в Пирин. Имахме информация от Топузаков за тях, само че тя бе с предния треньор. Не сме съумели да ги следим, до момента в който бяхме в Турция. Познавам косвено треньорът им от престоя ми в Украйна. Знам какъв футбол изповядва. Очакваме непредвиденото обаче. Всички нови играчи по света им се дава повече време за акомодация към съотборници, тим, аудитория. Ние обаче би трябвало да им се доверим, с цел да заместят напусналите “, съобщи треньорът на столичани.

Костов разяснява и тематиките по селекцията в „ синия “ тим.

„ Имахме диалози с Бастунов, с Алекс Колев, само че не се получиха нещата. Все още търсим играчи, само че от Южна Америка. Имаме упоритост за български играчи, обърнали сме внимание и към нашата школа. Наблюдаваме всички български играчи и към този момент ми е ясно кои от тях подхождат на стила на Левски и те ще бъдат следени още от мен. За разлика от лятото в Правец, имахме повече време да осмислим нещата, свързани с играта ни. Мисленето им е на по-друго равнище, а това е значимо, тъй като желаеме да играем високо и да направляваме топката. Футболът ни не е елементарен. Доста неща се усвоиха от играчите, виждам ги по-решителни. Видя се напредък в последните мачове, само че това въпреки всичко са контроли, в които няма такова напрежение “, сподели още Костов.

Междувременно, Левски картотекира сполучливо четирите си нови попълнения – Карлос Охене, Фабио Лима, Хоакин Фернандес и Патрик Мислович. По този метод Костов ще може да разчита на тях за утрешното посещение в Благоевград.

„ Много си одобрявам играчите, отношението им към подготвителния развой. Оптимист съм по-късно, което видях в последните 15 дни от подготовката. Нямам самообладание да стартира шампионатът. Не мисля, че ще има повече изходящи прехвърляния. Най-много ще ни липсва Уелтън. Той беше сърцето и душата на нашия тим. Трябва да търсим атрактивни играчи, които да задоволяват нашата аудитория. В момента разчитаме на груповото мислене и дух, които да заместят Уелтън. Относно изходящите прехвърляния се веселя ненапълно, тъй като Левски към този момент се котира добре на европейския пазар “, приключи наставникът на „ сините “.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР