Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду направи анализ на периода,

...
Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду направи анализ на периода,
Коментари Харесай

Даниел Валверду пред Sportal.bg: Трябва да сме търпеливи, резултатите ще дойдат

Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду направи разбор на интервала, в който работи с българската тенис звезда. Бившият ментор на Анди Мъри и Хуан Мартин Дел Потро приказва пред Sportal.bg за това по какъв начин се развива процеса, по който работи с Григор и е оптимист, че той е на верния път и може да реализира по-големи неща.

Валверду работи с Димитров от към две години. Той даде оценка на този интервал. " Определям го като извънредно положителен. Напреднахме доста след първата година работа дружно ", разяснява експертът пред Sportal.bg . - Сега сме в позиция, в която се опитваме да реализираме огромни неща. Тези последни 5% са най-трудни. Той се оправи доста добре на над 90%, само че когато се опитваш да достигнеш върха става още по-трудно.

Това е повода напредъкът в този момент да е по-бавен спрямо началото, когато беше много по-бърз. Давървим напред, става по-голямо предизвикателство. Трябва да останем търпеливи и да имаме вяра в процеса, който като тим, сме решили, че е верният за Григор. Ако продължаваме да вършим верните неща, нямам подозрения, че резултатите ще дойдат. "

#ThinkProgressNotPerfection onto the grass @GrigorDimitrov @ATPWorldTour @QueensTennis @Wimbledon
— Daniel Vallverdu (@danielvallverdu) June 2, 2018
За венецуалеца моментът, който му носи най-приятен спомен, откогато работи с Григор, не са купите в Синсинати и Финалния Мастърс в Лондон, а играта му в Австралия предходната година.

" Ако би трябвало да бъда почтен... Лондон е резултат от няколко положителни месеца през годината. Знаех, че резултатите ще дойдат и това се случи в Синсинати и Лондон. За мен моментът, който изпъква, е Австралия предходната година, методът, по който игра там, тъй като беше скоро, откакто бяхме почнали да работим дружно. Бяха минали единствено четири месеца. Да видя, че той към този момент се усеща конфортно на корта. Да играе мъдро, а не да наподобява комплициран на корта, което се случваше, когато започнахме да работим дружно. За мен това беше най-хубавият интервал, откогато сме дружно ", показа Валверду.
Даниел разкри и какъв е проектът за тази година: " Да се показа добре в шампионатите от Големия шлем. Да остане в топ 5 на света. Ще се опитаме да натиснем идващите шест месеца. Началото на годината беше малко нерешително. Мисля, че резултатите на клей са положителни. Нямаше шанс в Мадрид и Рим, като трябваше да играе против доста съществени противници още в първия кръг. Тези мачове, в случай че са в третия, четвъртия кръг, са изцяло разнообразни, тъй като към този момент си в темп.

През март можеше да играе по-добре, само че още се възстановяваше от болестта, което получи в Ротердам и това намали равнището му. Григор има вяра в процеса, тренира и прави верните неща. Просто е въпрос на време преди да дойдат резултатите. "

Валверду изясни и по какъв начин наподобява толкоз спокоен на корта по време на дуелите на Григор: " Видял съм задоволително, с цел да знам, че не мога да направя доста. Единственото, което мога да върша, е да го поддържам. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР