Треньорът на Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков ще води аматьорския национален

...
Треньорът на Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков ще води аматьорския национален
Коментари Харесай

Официално: Йордан Юруков пое аматьорския ни национален отбор

Треньорът на Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков ще води аматьорския народен тим на България в идните квалификации на шампионата " Regions Cup " – формален шампионат на УЕФА, заяви пред Българска телеграфна агенция вицепрезидентът на БФС Румен Вълков.

Това е първа акция, в която Юруков ще води националния тим за дилетанти, откакто в предходните няколко сезона отпред на тима беше Красимир Манолов от Левски (Карлово).

Квалификациите в техния втори стадий ще се проведат от 25-и до 31-и октомври в Албена. В група 6 са тимовете на Прахова Мунтения (Румъния), аматьорският народен тим на Република Ирландия и аматьорски тим на Сан Марино. Напред продължава единствено спечелилият в групата.

България има съществени обичаи в шампионата за дилетанти на УЕФА, наречено Regions Cup. Отборът ни е бил два пъти европейски първенец, един път сребърен медалист и меднъж има 3-о място.

Отборът ще бъде селектиран предпочитано от футболисти от Югозападната Трета лига, евентуално ще има и сериозна група футболисти от Югоизтока. В двата района към този момент се организираха районни лагери, в които Юруков видя много като брой футболисти, върху които да работи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР