Тренировки за спасителни и неотложни възстановителни работи при възникване на

...
Тренировки за спасителни и неотложни възстановителни работи при възникване на
Коментари Харесай

Tренировка за спасителни операции при авария показаха от Софийска вода |

Тренировки за избавителни и неотложни възстановителни работи при пораждане на огнище от химическо замърсяване с хлор, разкриване и неутрализиране на подозрителен пакет, пораждане на пожар и евакуация на чиновници показаха през днешния ден пред медиите от " Софийска вода " .

Мястото на демонстрацията бе пречиствателната станция в Бистрица.

" Пречиствателната станция за питейна вода „ Бистрица “ е обект от стратегическо значение, в относителна непосредственост до гъстонаселени жилищни квартали. Поради тази причина, координираните тренировки сред екипите са наложителни като предварителна защита за пораждане на застрашаващи здравето и живота произшествия ", показаха от компанията.

Симулацията, която бе предшествана от специфичен брифинг за сигурност и при съблюдаване на строги ограничения за сигурност, стартира с определяне на химическо замърсяване с хлор. Екипът, облечен в специфични облекла задейства алармата. На място дойдоха екипи на спешна помощ, откакто бе изнесен потърпевш, бе пусната вода, с цел да може да се локализира приключването на хлор във въздуха. Последва евакуация, по-късно екипите се оправиха поредно с зародил пожар и най-после - със подозрителен пакет, който бе обезвреден от специфичен робот, ръководен отдалечено.

След края на демонстрацията пред публицисти бе показан и изнесеният пункт за дистанционно управление на оборудванията, който се обособява при положение на сходни повреди.

„ Видяхме на процедура подготовка и доста добър синхрон сред институциите: Софийска вода, Столична община, Министерство на вътрешните работи и Пожарните служби “, разяснява зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

„ Тези тренировки „ на изсъхнало “ са неотменна част от спешните проекти в Софийска вода “ АД - сдружение, ръководещо сериозна инфраструктура на столицата. Те са нужни, защото през Пречиствателната станция за питейна вода Бистрица минава най-голямото количество вода за столичани и обектът е от изключителна значимост за сигурността на града. На територията на станцията се съхраняват и рискови химикали. Симулацията на всички тези дейности демонстрира готовността и координацията сред виновните структури при пораждане на застрашаваща здравето или живота обстановка “, изясни изпълнителният шеф на „ Софийска вода “, част от Веолия, Васил Тренев.

„ Екипите на всички институции демонстрираха бързи, координирани и съответни дейности. Това ни дава успокоение, че в непредвидена обстановка, ще успеем да реагираме неотложно и да предотвратим по-големи рискове “, добави Иво Кръстев – Директор „ Сигурност “ в „ Софийска вода “, част от Веолия.

Всичко това можете да видите и във видеорепортажа на OFFNews.bg.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР