Тренировката ще се проведе на полигона в землището на монтанското

...
Тренировката ще се проведе на полигона в землището на монтанското
Коментари Харесай

Български и сръбски пожарникари ще участват в съвместно пожаро-тактическо учение


Тренировката ще се организира на полигона в землището на монтанското село Трифоново; конференция от 15 ч. в Центъра за професионална подготовка на ГДПБЗН в Монтана.

Утре от 10 часа на полигона за гасене на горски пожари, ситуиран в землището на село Трифоново, община Монтана, ще се организира пожаро-тактическо обучение. В тренировката, при която ще се придвижва профилирана техника и ще бъдат употребявани звукови и светлинни сигнали, ще вземат присъединяване над 20 пожарникари от РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Монтана и 20 пожарникари от окръг Пирот от Сектора за изключителни обстановки при Министерство на вътрешните работи на Сърбия.

Учението се организира като част от дейностите по план „ Повишаване потенциала за ръководство на риска при огромни горски пожари в трансграничния район – съгласуваност, образование, наблюдаване, новаторски способи и технологии”. Проектът се извършва по Програмата ИНТЕРРЕГ-ИПП България - Сърбия 2014-2020 година за трансгранично съдействие, финансирана от Европейския съюз, със средства по Инструмента за предприсъединителна помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР