Трън в очите сме, защото не мълчим. Това заяви вицепремиерът

...
Трън в очите сме, защото не мълчим. Това заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Каракачанов: Трън сме, защото не мълчим

Трън в очите сме, тъй като не мълчим. Това съобщи вицепремиерът и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, който участва на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански. Събитието се провежда и от българския евродепутат Ангел Джамбазки от политическата група на ЕКР и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация. Участваха и млади водачи от цялата страна. Каракачанов прикани да бъде открит разговор в българското общество.

„ Всичките тези, които в този момент се точат за властта, с нищо не са по-добри. Напротив, те са коренна диаметралност на нашите разбирания, идейни и идеологически визии. Нашата позиция е да се търси разговор. 30 години ги следя и го приказваме от доста години. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да приказват, а не да вадят нож. С борба, с ненавист, с принуждение не се е постигнало нищо- нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за  дълго време. Брат с брата, татко и наследник “, сподели Каракачанов. Според него разделянето на обществото се употребява от една група политици, тъй като те си заграждат кошара от послушни овце, викайки първоначално „ долу Българска комунистическа партия “.

" След това се разделихме на монархисти и републиканци. Сега на гербаджии и антигербаджии “, сподели Каракачанов. Той добави, че този модел не е потребен за България.

„ От 9 млн. на 1 януари 1990 година в този момент сме под 7 млн. Неграмотността нараства, и то измежду българското население. Нивото на обучение тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни оферират и едните, и другите. И както постоянно, ние би трябвало да вървим по нашия път. Тъй като на следващия ден се събираме поради Тодор Александров, ще го изтъквам: „ Вътрешна македонска революционна организация не обръща своите погледи нито на изток, нито на запад. Тя се е обрекла на освобождението на Македония и освобождението на българското племе. Точка! “, сподели още вицепремиерът. 

„ Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми лишават правото аз да приказвам. Или считат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, дейните тържища срещу фашизма? Ние сме бодил в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим? Защото имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се вършат взаимни отстъпки и не сме ги допускали “, сподели още Каракачанов. Ангел Джамбазки пък посочи, че нападателна ляво-левичарска вълна се пробва да изтрие националните страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР