Тръмп отмени пресконференция, за да публикува доклад за изборите през 2020 г.

...
(Ройтерс) - Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в четвъртък, че е отменил пресконференция, насрочена за следващата седмица, за да публикува доклад за изборите през 2020 г. в Джорджия, като каза, че вместо това адвокатите му биха вложили аргументите си в съдебни документи.

Тръмп каза по-рано тази седмица, че ще проведе пресконференцията в понеделник, за да пусне подробен доклад от 100 страници за това, което той описа като „изборна измама“ в щата Джорджия по време на изборите през 2020 г. той загуби от демократа Джо Байдън.

Той е обвинен в Джорджия и във федералния съд в опит да отмени тези изборни резултати.

„По-скоро отколкото да публикувам Доклада за манипулираните и откраднати президентски избори в Джорджия през 2020 г. в понеделник, моите адвокати биха предпочели да поставят това, вярвам, неопровержимо и неопровержимо доказателство за изборни измами и нередности в официални правни документи“, каза Тръмп в Truth Social.

Следователно, добави той, пресконференцията вече не беше необходима.

От поражението си през 2020 г. Тръмп многократно е твърдял, че изборите са били помрачени от широко разпространени измами. Тези твърдения бяха отхвърлени от съдилища, държавни прегледи и членове на собствената му администрация.

(Докладване от Ерик Бийч и Дан Уиткомб)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР