Тръмп, който е основен претендент за номинацията на републиканците, поиска

...
Тръмп, който е основен претендент за номинацията на републиканците, поиска
Коментари Харесай

Тръмп обжалва заличаването си от изборната листа на щата Мейн

Тръмп, който е главен кандидат за номинацията на републиканците, изиска от Върховния съд на Мейн да анулира решението на ръководителката на щатската законодателна власт Шена Белоус, с което той не беше позволен до въпросното гласоподаване, планувано за 5 март. Демократката Белоус заключи, че Тръмп е подбудил протест в опит да резервира властта си след провалянето, което претърпя на изборите през 2020 година и според американската Конституция той повече няма право да заема президентския пост.

В правосъдната тъжба, импортирана от юристите на Тръмп, се споделя, че решението е белязано от пристрастия. Юридическият екип оспорва обвиняването, че някогашният президент има съпричастност към протест и твърди, че Белоус няма пълномощието да го изключи от изборните описи.

" Вярвам в решението си и във върховенството на закона ", съобщи обаче Белоус след подаването на жалбата.

Мейн има единствено четири електорални гласа, само че този щат е един от двата други, в които гласовете се поделят сред претендентите. Тръмп завоюва един електорален глас в Мейн през 2020 година, тъй че отстраняването му от вота там, в случай че той се яви като претендент на републиканците на президентските избори, би могло да има изключително огромни последствия в конкуренцията, която се чака да бъде решена на косъм, означи Асошиейтед прес.

Тръмп е изправен пред сходно предизвикателство и в Колорадо. Върховният съд на щата реши, че той не може да се яви на първичните избори в Колорадо поради ролята му в щурма на Капитолия. Американският център за право и правдивост (ACLJ) апелира решението от името на Тръмп, добавя ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР