Тръмп има „крещящо незаконно“ избухване относно свидетеля от голямото жури в Джорджия

...
Доналд Тръмп публично настоя в понеделник, че ключов свидетел в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп публично настоя в понеделник, че ключов свидетел в разследването на голямото жури в Джорджия не трябва да свидетелства тази седмица, както е наредено – нагло искане, описано от един правен експерт като „подправяне на свидетели в реално време.“

Бившият лейтенант-губернатор на Грузия Джеф Дънкан, републиканец, беше свидетелят в центъра на ранната сутрешна тирада на Тръмп, който бушува от седмици, докато Голямото жури на окръг Фултън изглежда все по-близо до повдигането на наказателни обвинения срещу него за предполагаеми опити за намеса в президентските избори в Джорджия през 2020 г.

Докато отделяше Дънкан в понеделник, Тръмп неправилно изписа първото му име.

>

„Чета доклади, че провалилият се бивш вице-губернатор на Джорджия, Джеф Дънкан, ще свидетелства пред голямото жури на окръг Фултън“, публикува Тръмп в Truth Social. „Той не трябва.“

Десетки правни експерти бяха шокирани от наглата публикация.

„Тази сутрин първият опит за сплашване на свидетели“, адвокат Джордж Конуей, чест критик на Тръмп чиято бивша съпруга Келиан е работила в администрацията на Тръмп, публикува в Twitter.

Бившият прокурор на САЩ Барбара Маккуейд публикува подобно мнение, като написа, че сутрешното изказване на Тръмп е „подправяне на свидетели в реално време“.

Антъни Майкъл Крейс, професор по право в държавния университет на Джорджия в Атланта, по подобен начин нарече длъжността „откровено незаконни неща“, които биха могли да оправдаят обвинение за оказване на влияние върху свидетели.

„Това е изключително лошо дори за Доналд Тръмп“, каза той.

Дънкан потвърди в събота, че голямото жури е поискало той да свидетелства във вторник. „Очаквам с нетърпение да отговоря на въпросите им около изборите през 2020 г. Републиканците никога не трябва да позволяват честността да бъде бъркана със слабост“, написа той в Twitter, платформата наскоро преименувана на X.

Тръмп обаче нарече Дънкан „гадно бедствие“ в понеделник, обвинявайки го, че отказва да нарежда специална сесия за разследване на неоснователни твърдения, че е имало широко разпространена измама с гласоподаватели в окръг Фултън през 2020 г.

„Той отказа да проведе специална сесия, за да разбере какво се случва, стана много непопулярен сред републиканците (отказах да одобря него!) и се бореше с ИСТИНАТА докрай“, възмути се Тръмп.

Тръмп се опитва да провали разследването на голямото жури в Джорджия

Дънкан, който сега е сътрудник на CNN, не го направи знаете за атаката на Тръмп в понеделник или отговорете на искане за коментар, изпратено от The Daily Beast.

Точно преди да извика Дънкан по име, Тръмп прекара понеделник сутринта, разказвайки с главни букви за последните си правни проблеми – настоявайки той е нагласен, за да прикрие нелегитимни избори, въпреки че няма доказателства в подкрепа на това.

„Разбирам чрез незаконни изтичания на медиите за фалшиви новини, че фалшивата (sic) Фани Уилис, прокуратурата. от окръг Фултън, Джорджия, отчаяно иска да ми повдигне обвинение на нелепите основания за манипулиране на президентските избори през 2020 г.“, написа Тръмп. „Не, не съм бъркал в изборите! Тези, които фалшифицираха и откраднаха изборите, бяха тези, които извършиха манипулирането и те са слузта, която трябва да бъде преследвана.“

Тръмп многократно е отправял злобни онлайн атаки срещу Уилис, която е чернокожа, неоснователно намеквайки, че тя е „расист“ и е имал „афера“ с „член на банда“.

D.C. Адвокатът Брадли П. Мос описа необмислената публикация на Тръмп за Дънкан като „подигравка“, добавяйки, че той „просто се моли за проблеми от който и да е съдия, на който е възложено това дело, ако, както се очаква, Уилис го обвини утре.“

Прочетете повече в The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР