Доналд Тръмп казва, че ще се предаде на властите по обвиненията в Джорджия

...
Тръмп е бил съобвиняеми, свидетели или жертви, според споразумението за
Коментари Харесай

Тръмп е бил съобвиняеми, свидетели или жертви, според споразумението за облигации, подписано от окръжния прокурор на Фултън Фани Уилис, адвокатите на защитата на Тръмп и съдията. То изрично включва „публикации в социални медии или повторно публикуване на публикации“, направени от други.

Също така му беше забранено да комуникира по какъвто и да е начин относно фактите по делото с който и да е съобвиняем или свидетел, освен чрез адвокати .

Изображение: Снимка: AP

Тръмп беше обвинен по делото миналата седмица, четвъртата група обвинения срещу него от април, когато той стана първият бивш президент в историята на САЩ, изправен пред обвинение.

Неговите изяви в Ню Йорк, Флорида и Вашингтон окръг Колумбия бяха касови медийни събития. Бившият президент отрече каквото и да е нарушение.

Тръмп многократно е използвал социалните медии, за да атакува замесените в наказателните дела срещу него, докато се бори за възстановяване на Белия дом през 2024 г.

Доналд Тръмп нареди да не се изпращат заплашителни съобщения в социалните медии като гаранция, определена на 200 000 долара по делото в Джорджия

Той критикува г-жа Уилис още преди да бъде обвинен и посочи губернатора на Флорида Брайън Кемп - републиканец, който отхвърли усилията му да отмени изборите - по име в публикация в социалните медии в понеделник сутринта.

Г-жа Уилис постави краен срок до обяд в петък за Тръмп и неговите 18 съобвиняеми ще се предадат в затвора на окръг Фултън, за да бъдат арестувани или изправени пред арест.

Прочетете повече:
Тръмп може да приветства обвиненията, но съобвиняемите му може да се изкушат да се откажат „
Какви са разследванията, пред които е изправен Доналд Тръмп?

Доминик Уогхорн от Sky обяснява последните обвинения на Тръмп

Процесът може да се проведе по време на сезона на номинациите за президент

Прокурорът предложи обвинения за обвиняеми през седмицата от 5 септември и каза, че иска да съди обвиняемите колективно и да заведе делото през март, което ще го постави по време на сезона на номинациите за президент.

Прокурорите предложиха процесът да започне на 4 март 2024 г., докато адвокатите на Тръмп поискаха това да се състои през 2026 г.

Появата на г-н Тръмп в Джорджия ще дойде ден след първия републикански първичен дебат, който .

Той се очаква да се предаде в затвора на окръг Фултън, където Министерството на правосъдието започна разследване за граждански права на условията миналия месец, цитирайки мръсни килии, насилие и смъртта миналата година на мъж, чието тяло беше намерено покрито с насекоми в главния затвор психиатрично крило. Трима души са починали в ареста на окръг Фултън през последния месец.

Офисът на шерифа на окръг Фултън каза, че когато Тръмп се предаде, ще има „строго блокиране“ на района около затвора.

Не се очаква Тръмп да прекарва много време там.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис повдигна обвинения срещу Тръмп

Съюзниците на Тръмп се предават

Идва като първият от съобвиняемите на Тръмп се предаде в затвора, като бившият му адвокат Джон Ийстман и републиканският наблюдател на изборите Скот Хол се предадоха на окръжния шериф.

Сред обвиненията срещу Тръмп е „подстрекаване към нарушаване на клетва от държавен служител“ – с други думи се опитват да убедят някого да предаде службата си.

13-те обвинения включват също фалшификация и рекет, които най-често се използват за насочване към членове на организирани престъпни групи.

Според Законът за повлияните от рекетьори и корумпираните организации (RICO) на Джорджия е престъпление да участваш, придобиваш или поддържаш контрол върху „предприятие“ чрез „модел на рекетираща дейност“ или да участваш в заговор за това.

The не е необходимо схемата да е била успешна, за да се счита за престъпна.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР