Тръгна поскъпване на такситата, след като фирми в София, Русе,

...
Тръгна поскъпване на такситата, след като фирми в София, Русе,
Коментари Харесай

Тръгна масово поскъпване на такситата

Тръгна повишаване на такситата, откакто компании в София, Русе, Кюстендил и Дупница подвигнаха първичната такса за прилагане на услугата, сподели инспекция на „ Монитор “.

Така първичната такса на един от превозвачите в столицата към този момент е 1,56 лв. за километър, вместо досегашните 75 ст./км. В Русе компания подвигна първичната такса на 2,00 лева, като цената на километър на минута престой остава същата. От 6,00 до 22,00 часа цената е 0,89 лева, а от 22,00 до 6,00 часа – 0,99 лв.. Минутата престой е 0,25 лв..

Министерството на превоза утвърди скока на първичната цена на таксиметровите транспорти, което ще се отрази най-драстично върху късите курсове. По сметките на министерството това значи 1 лева от горната страна на курс.

В Дупница нарастването на първичната такса е двойно. Вместо по 70 ст. клиентите към този момент заплащат по 1,40 лева

В Кюстендил услугата „ от точка до точка “ към този момент коства 2,50 лева, при досегашните 2 лева

Единични компании към този момент са вдигнали първичната такса. В София също. Увеличението ще е 2 пъти цената на километър, само че по думите му въпросният транспортьор е написал 1,54 лева, само че е нарушил закона, тъй като би трябвало да е 1,56 лева, заяви за „ Монитор “ Сава Комитов - ръководител на Асоциацията на таксиметровите синдикати в България.

Той напомни, че от дълго време в сектора се постъпва командно-административно с минимални, оптимални цени и първичните такси. „ Затова желаят не желаят компаниите ще би трябвало да вкарат новите стартови такси, които ще са разнообразни за дневната и нощната цена “, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР