Трагедията след земетресението в Турция е огромна – тепърва там

...
Трагедията след земетресението в Турция е огромна – тепърва там
Коментари Харесай

Български доброволци: Тепърва в Турция ще тръгнат всякакви болести и зарази

Трагедията след земетресението в Турция е голяма – занапред там ще тръгнат всевъзможни заболявания и болести. Това описаха доброволци от България, взели участие в избавителните акции на терен. Два екипа с общо 50 души са били изпратени в Хатай и Кахраманмараш. Те са съумели да спасят от руините 31 индивида.

След мощното земетресение в Турция от 6 февруари, в избавителните акции там са се присъединили доброволни формирования от София, Русе, Пловдив, Тополовград и Пещерно избавяне. Председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков дефинира акцията като невиждано обединяване.

На терен първо е бил изпратен екип от 27 души. Ден по-късно е била изпратена и още една група от 20 души. Общо над 270 дарения са били отправени към Асоциацията. Общо дарените средства се равняват на близо 84 000 лева, като изхарченото досега е малко под 22 000 лева

От Асоциацията имат за цел останалите дарени средства да бъдат вложени в подобаваща екипировка и в основаването на непринудено подготвено формирование от най-малко 45 души, които да могат бързо да реагират при сходни бедствия.

Освен благодарение на терен, от Асоциацията са изпратили два камиона с хранителни артикули към Сирия и Турция, като приготвят и още един с електроуреди. 50-те доброволци са съумели да спасят 31 души, като 12 от сигналите са дадени от кучето с тях.

Мартин Георгиев от софийското непринудено формирование описа, че една от компликациите, с които се е сблъскал на терен, е била религията на хората.

Росен Спасов от Аварийно спасяване-Пловдив прикани за основаването на Закон за доброволците, посредством който да бъдат подтиквани работодателите да наемат доброволци, които след това да бъдат пускани за образования или действителни акции.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР