Трагедия на пътя в Ловешко. Тежка катастрофа между пътнически автобус

...
Трагедия на пътя в Ловешко. Тежка катастрофа между пътнически автобус
Коментари Харесай

Трагедия край село Микре: катастрофа взе 9 живота, 17 души са ранени


Трагедия на пътя в Ловешко. Тежка злополука сред пътнически рейс и товарен автомобил взе 9 живота край село Микре в петък. 17 души пострадаха, някои от тях тежко, лекари се борят за живота им.

Ужасяващата злополука стана на основния път София – Варна в региона на ловешкото село Микре, минути преди 13 часа през днешния ден.

Общо участниците в тежката злополука са 28 души. 26 души са пътували в пътническия рейс, в това число с водача. 9 души са починалите. 6 от тях са починали на място, 3 по-късно в болничното заведение.

Пътническият рейс с пернишка регистрация е бил ръководен от 48-годишен мъж, който е измежду починалите. Шофьорът на товарния автомобил с шуменска регистрация е измежду ранените. Неговият сателит – също.

Пътническият рейс и тежкотоварният автомобил са се блъснали челно. Автобусът е благосъстоятелност на пернишката компания „ ВИ-ЕМ “ ЕООД, която прави автобусни транспорти. Има постоянно публикуван лиценз за автобусни транспорти, обявиха органите на реда. Фирмата притежател на камиона е „ Камаджиев-Милк “ ЕООД.

Загиналите и потърпевшите са незрящи от Перник и региона. Били са на екскурзия до Дряново и Елена и са се прибирали назад към Перник. Сред тях няма деца. Кметът на Перник разгласи 20 ноември, понеделник, за ден на печал.

[i]„ Създадена е цялостна организация. Всичко, което е належащо за оказване на първа помощ и това, което е належащо за следващо лекуване, ще бъде обезпечено. Всичко, което е належащо за болничното заведение в Ловеч, ще бъде доставено ”[/i], съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който дойде на мястото на случая.

Пострадалите с по-тежки фрактури, ще бъдат превозени в София. [i]„ Моята информация е за 6 или 7 души с по-тежки фрактури ”, [/i]каза още Ананиев.

[i]Към момента се знае, че за Военномедицинска академия ще бъде превозена жена с лицева контузия и с контузия на таза - пострадванията, с които медиците в Ловеч не могат да се справят[/i], заяви проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА.

[i]По-рано по предписание на премиера на Бойко Борисов към мястото на тежката злополука бяха изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. Осигурени са спомагателни консумативи за болничното заведение в Ловеч, където са настанени потърпевшите при случая. Извършени бяха прегледи на ранените и лечебните заведения от Плевен, София и Велико Търново имат подготвеност да ги одобряват при нужда.

Министерството на превоза се зае да извърши цялостна инспекция на микробуса, участник в злополуката.[/i]

Междувременно стана ясно, че инспекцията е осъществена. От нея стана ясно, че фирмите-собственици на авариралите камион и рейс имат всички нужни лицензи и разрешителни за осъществяване на публичен и товарен транспорт. На притежателя на рейса „ ВИ-ЕМ ЕООД “ е правена сложна инспекция в края на 2016 година, от която не са установени нарушавания.

Водачите на камиона и на рейса са имали всички нужни документи за упражняваната от тях специалност - професионална подготвеност и квалификации, психотест, стаж и други

Към момента инспекторите на ИААА към момента нямат достъп до рейса, с цел да открият редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други. В хода на инспекцията е открито, че компанията транспортьор на рейса не е подала поръчка за инцидентен транспорт, според член 68, алинея 1 от Наредба 33, от което следва Акт за административно нарушаване според чл.105 от ЗАП, финансова санкция в размер на 200 лева Преди месец на същия лидер е формиран акт за претоварване, защото е превозвал двама индивида повече. По отношение на компанията притежател на камиона, „ Камаджиев-Милк “ ЕООД, не са установени нарушавания.

На брифинг на мястото на случая регионалният шеф на Ловеч и шефът на Групово дело „ Национална полиция ” оповестиха, че има догадка за насрещно нахлуване и погрешно изпреварване, само че не може все още да се вмени виновност на единия или другия лидер. Ситуацията се обяснява. Пътният участник е извънредно тежък.

Има очевидци на злополуката, само че те сега са в болница, защото са изпаднали в потрес. На този стадий не е ясна повода за злополуката. Пътническият рейс е навлязъл в насрещното платно на товарния автомобил.

Шофьорът на товарния автомобил е декларирал, че рейсът ненадейно се е появил в платното му. Шофьорът на камиона е в операционна зала, пасажерът до него е в шокова зала.

Движението в региона на злополуката е затворено, чиновници на Пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут. Участъкът ще остане затворен до привършване работата на екипите на място.

Дирекцията на полицията в Ловеч отвори телефонна линия – 0887593168, на която родственици и близки могат да получат информация за хората, починали и потърпевши при тежкия пътен случай. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР