Традиционното събитие, което се провежда с подкрепата на Община Видин,

...
Традиционното събитие, което се провежда с подкрепата на Община Видин,
Коментари Харесай

Кметът на Видин откри шестото издание на Ретро парада

Традиционното събитие, което се организира с поддръжката на Община Видин, събра многочислени участници, както и фенове на ретро колите.

Десетки коли и мотоциклети се подредиха на паркинга на Общината, където бе сборният пункт. За събитието пристигнаха представители на ретро клубове от няколко града в България, от Сърбия и Румъния.

Кметът доктор Цветан Ценков прегледа с интерес атрактивните возила. Той бе поканен от уредниците да се качи във Ford Model A, благосъстоятелност на Станислав Василев от София, с цел да се включи в парадното шествие, което потегли към Крайдунавския парк, до крепостта „ Баба Вида “. Там се състоя формалното разкриване на шестото издание.

Основателят и уредник на Vintage Vehicles Vidin Иван Цолов връчи признателен плакет на видинския кмет за оказаната поддръжка при организирането на Ретро парада за трета поредна година. Д-р Ценков поздрави уредниците и съобщи: „ Аз съм този, който би трябвало да благодари за тази чудесна самодейност, в която се включват толкоз прелестни и млади видинчани, които в действителност концентрират вниманието на България върху Видин. Целта е градът ни да се трансформира в най-хубавия фестивален, исторически и културен център в страната и по поречието на Дунава ”. Кметът пожела триумф и изрази вяра, че Ретро парадът ще се развива от ден на ден.

През целия ден хората имат опция да се любуват на гледката от красиво подредени разнообразни модели коли. Посетителите могат да прегледат базара с тематични дарове, да опитат локално вино, да си купят аксесоари и масла за коли. Има разнообразни работилници за най-малките, а специфичен посетител е танцова школа „Swing“.

Атракция за всички бе камилата Султан от цирк „ Колозеум “, който гостува във Видин. Директорът на цирка Мони Колев е обожател на ретро возилата и също взе участие в парада с автомобила си DeSoto 1928, който към този момент четвърто потомство е благосъстоятелност на неговото семейство.

За феновете на Ретро парада бе забавно да следят и снимането на фрагменти по време на събитието от екипа на телевизионния сериал „ С река на сърцето “, който сега се снима в нашия град. Те ще бъдат включени в два от епизодите, чието лъчение стартира от този септември в праймтайма на Нова ТВ.

От 2020 година съорганизатор на Ретро парада е платформата за събития Sтетика.

И този път е планувано да бъдат раздадени доста купи и оценки, както и атрактивни награди в границите на проведената обичайната лотария.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР