Традиционно по време на есенно-зимния сезон кожата ни има нужда

...
Традиционно по време на есенно-зимния сезон кожата ни има нужда
Коментари Харесай

Защитните маски и студът – лоша комбинация за кожата на лицето

Традиционно по време на есенно-зимния сезон кожата ни има потребност от по-специални грижи. Поради съвсем непрестанното носене на маски, постоянно се появяват характерни реакции на кожата, някои от тях даже непознати и за самите нас и изискващи изключително внимание. Славянка Стойкова, управител на компания, вносител на професионална козметика Skeyndor за България, дава няколко универсални и изпитани съвета.
Хидратация вечер, а не заран
С носенето на маските променяме бактериалната среда на кожата. Най-честите резултати от това са пъпчици и зачервяване. През есента и зимата би трябвало да наблегнем на по-подхранващи и защитни кремове, а хидратирането да се прави вечер, а не заран. Зимата е „ богата “ на артикули, които се употребяват единствено през този сезон. Те имат за цел да регенерират, изсветлят петънцата и да ексфолират кожата, тъй че тя да засияе още веднъж. Това е тъй като съдържат киселини, ретинол и витамин C. Подходящи са и за възобновяване на кожата.
 Защитните маски и студът – неприятна композиция за кожата на лицето
Ретинолът възвръща съставените елементи от междуклетъчното пространство като колаген и хиалуронова киселина да вземем за пример, а те имат отношение и към антиейдж грижата. След приложимост кожата очевидно наподобява по-млада и по-здрава. Тези съставки не е хубаво да се употребяват през лятото, само че пък зимата е прелестен миг да набавите по този начин нужната сила и искра на кожата. Линията Dermapeel да вземем за пример, която съдържа артикули с пилинг резултат, е доста подобаващи за актуалните месеци. Дневният крем е с 8% киселина, SPF 20 и с пептиди, които обновяват кожата от равнището на най-долните пластове на епидермиса.

Витамин C за сияйна кожа
Най-новата международна наклонност при козметиката е искра и кожа, която е съвършена и бяла. Този тип се възприема като израз на здраве и благополучие и е повлиян от азиатската мода. Как да го реализираме? Чрез пилинг, витамин C и ретинол или композиция от изредените.

В козметичната просвета ексфолирането към този момент се смята за незадоволително. Освен това, доста е значимо, когато обновяваме кожата, не просто механично да премахнем горния пласт от мъртви кафези, само че и да го създадем по верния метод с почит към процесите на кожата, която ще има потребност от възобновяване.

Ако една дама има даже два от проблемите петънца, загуба на искра, разпределяне, фини линии, ретиноловите артикули правят чудеса! Те ще възстановят кожата по подобен метод, че тя да стартира да работи като по-млада. Ретинолът се употребява и в лечения за мазна кожа и антиейдж процедури.

Не на последно място е и значимостта на витамин C. Той има свиващо деяние във връзка с разширени пори - чест проблем за най-разпространения вид кожа при българските дами, а точно комбинираният. Витаминът има и изсветляващо деяние, подтиква колагена и подарява с искра. Всичко, належащо за самочувствие и младолик тип!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР