Традиционните турски ястия бяха акцент в менюто на приема за

...
Традиционните турски ястия бяха акцент в менюто на приема за
Коментари Харесай

Традиционно турско меню на Оскарите |

Традиционните турски ястия бяха акцент в менюто на приема за връчването на 94-ите кино награди Оскар в Лос Анджелис. На церемонията в навечерието на 27 март участваха международни кино икони, продуценти и шоу звезди.

Световноизвестният началник готвач Волфганг Пук, който приготвя звездното меню за Оскарите от 1995 година насам, избра да включи измежду ястията за вечерята, последвала връчването на оценките, черноморски плосък самун (т.нар. пиде или Karadeniz Pidesi) и сушени кайсии, пълнени с млечен каймак (Kaymaklı Kayısı Tatlısı).



Двата деликатеса от турската кухня за първи път намират място измежду храната, поднасяна на филмовия Олимп, и бяха високо оценени от гостите на приема. Наградите на филмовата Академия, известни като Оскарите, са едни от най-престижните в света.

„ Турската кухня е една от най-богатите в света – с помощта на своите антични предписания и органични артикули. Всичките седем района на Турция са цялостни с усет, история и просвета. Много градове в Турция заслужават да бъдат посетени с изключение на поради всичко друго, и поради вкусната храна, която ще намерите там. Аз и моето семейство вървим всяко лято на драго сърце в Турция ”, показа след приема Chef Волфганг Пук.



Рецептите на турските ястия, поднесени на гостите на церемонията за Оскарите, можете да намерите в. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР