Традиционната за първия ден на април профилактика на предупредителните системи

...
Традиционната за първия ден на април профилактика на предупредителните системи
Коментари Харесай

Украинците дойдоха и паниката започна: Ще отменят ли теста на сирените на 1 април?

Традиционната за първия ден на април профилактика на предупредителните системи може и да не се организира. Тестването на сирените може да бъде анулирано, с цел да не се провокира суматоха измежду популацията. Директорът на пожарната основен комисар Николай Николов е предложил да отпадне профилактиката.

В обществените мрежи занапред предизвестяват избягалите от войната, в случай че чуят писък, да не търсят скривалище.

„Украинците са единствено част от аргументите. Все отново би трябвало да мислим и за българското население. След последните интернационалните събития и българите, които не са знаели, че следва такава инспекция, може да се притеснят“, изясни представителят на Главна дирекция „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ Валентин Кръстев пред „24 часа“.

За момента не е планувано бежанците да бъдат особено предизвестени от Министерство на вътрешните работи за възможната инспекция на сирените.

В Украйна при стартирането на сирените жителите се насочват към най-близкото бомбоубежище или мазе и чакат заплахата да премине. Затова е допустимо бежанците от войната да се притеснят, в случай че се организира постоянната профилактика на 1 април.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР