Традиционната кампания на Столична община - Пролетно почистване на София

...
Традиционната кампания на Столична община - Пролетно почистване на София
Коментари Харесай

Кампанията за Пролетно почистване на София започва днес

Традиционната акция на Столична община - Пролетно разчистване на София ще стартира през днешния ден и ще продължи до 28 април под мотото "Заедно да почистим София пролетно! ", оповестиха от Столичната община.

Старт на акцията ще дадат децата от 74-то СУ "Гоце Делчев " и техните родители в регион "Връбница " от 11.00 ч. с фолклорна стратегия и действия по разчистване, засаждане на дървета, растителност, възобновяване и боядисване на пейките за отдих в учебния двор.

Тази година акцията ще протече на два стадия. Първият стадий - "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал ", е от 26 март до 15 април. През първия стадий ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни здания и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински институции, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и други, засаждане на растителност.

Вторият стадий - "За по-чиста и зелена София ", е от 16 до 28 април. През втория стадий на акцията ще се изпълнят действия по озеленяване на учебни дворове, детски заведения, територии към монументи, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени шубраци и цветя в градинки и паркове, възобновяване на пейки и боядисване на същите; разчистване на ел. табла от пропагандни материали, изобразяване от спонсори.

Ще бъдат почистени територии към манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

Създадена е организация за съгласуване активността по пролетното разчистване, като на телефона на оперативния център на Столичния инспекторат 987 55 55 и 93 77 566 в интервала на акцията (вкл. събота и неделя), жителите ще могат да подават своите сигнали, оферти и други, за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За акцията по пролетното разчистване ще бъдат обезпечени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са предложения до строителни и транспортни компании за включване в акцията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде ориентирана към районните администрации за разчистване на нерегламентираните сметища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР