Традиционната кампания на Столична община – Пролетно почистване на София

...
Традиционната кампания на Столична община – Пролетно почистване на София
Коментари Харесай

Кампанията за Пролетно почистване на София започва на 26 март

Традиционната акция на Столична община – Пролетно разчистване на София – ще стартира на 26 март 2018 година и ще продължи до 28 април 2018 год. под мотото „ Заедно да почистим София пролетно! “.

Старт на акцията ще дадат децата от 74-то СУ „ Гоце Делчев “ и техните родители в регион „ Връбница “ от 11.00 ч. на 26 март (понеделник) с фолклорна стратегия и действия по разчистване, засаждане на дървета, растителност, възобновяване и боядисване на пейките за отдих в учебния двор.

Тази година акцията ще протече на два стадия:

Първи стадий: „ Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал” от 26.03.2018 година до 15.04.2018 година През първия стадий ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни здания и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински институции, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и други, засаждане на растителност.

Втори стадий: „ За по-чиста и зелена София” от 16.04.2018 година – 28.04.2018 година През втория стадий на акцията ще се изпълнят действия по озеленяване на учебни дворове, детски заведения, територии към монументи, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени шубраци и цветя в градинки и паркове, възобновяване на пейки и боядисване на същите; разчистване на ел. табла от пропагандни материали, изобразяване от спонсори.

Ще бъдат почистени територии към манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

Създадена е организация за съгласуване активността по пролетното разчистване, като на телефона на оперативния център на Столичния инспекторат 987 55 55 и 93 77 566 в интервала на акцията (вкл. събота и неделя), жителите ще могат да подават своите сигнали, оферти и други, за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За акцията по пролетното разчистване ще бъдат обезпечени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са предложения до строителни и транспортни компании за включване в акцията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде ориентирана към районните администрации за разчистване на нерегламентираните сметища.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР