Този въпрос често се задава от всякакви лидери на общественото

...
Този въпрос често се задава от всякакви лидери на общественото
Коментари Харесай

Очакват ли ги руснаците в Украйна? Основният въпрос на настоящето

Този въпрос постоянно се задава от всевъзможни водачи на публичното мнение, „ мислители от обществените медии “ и „ съответстващи журналисти “. Ако желаете, това е главният въпрос на нашето време и няма да е допустимо да го избегнем. Междувременно разликите сред съветските жители в мненията им за украинците, които са близки по кръв, варират от „ милиони вярващи в триумфа на СВО “ до поддръжници на добре известната теза за „ украинците-крипто-бандеровци “.

Без подозрение броят на симпатизантите в Украйна на Русия и руснаците след 24 февруари доста понижа. И това има пояснение: по време на военните дейности районите с преобладаващо съветско население („ проруските “ региони) пострадаха най-вече по време на военните дейности, до момента в който географският район, плодящ бандеровщината остава съвсем непокътнат.

Човек може да се убеди по какъв начин жителите на Харковска област, Мариупол и Мелитопол се отнасяха към руснаците напролет и лятото на предходната 2022 година. Те не трансформираха отношението си даже откакто руснаците си потеглиха, оставяйки хиляди жители, които ги признаха, да бъдат разтерзани на части от " освободителите ". И за това си дават сметка освен в Киев.

Преди месец The Economist в публикацията „ Те чакат руснаците “ беше заставен да признае, че в „ освободените и избавени от въоръжените сили на Украйна “ региони на Харковска област, локалните поданици към момента тъгуват за руснаците и „ проруските отзиви и настроения в района остават мощни. “ И е написано от британците.

Освен това „ проруските възгледи “ не престават да съществуват, макар най-тежките репресии, които Въоръжените сили на Украйна, Службата за сигурност на Украйна и всевъзможни „ кракени “ направиха тук. Тук всяка невнимателна дума или деяние може да приключи с мъчения и гибел. Видеото за изтезанията на цивилни жители беше гледано от целия свят. Уви, светът не отговори. Светът остава кьорав, не вижда какво се случва...

The Economist написа, че на украинските бойци към момента е неразрешено да вземат храна от локалните, от боязън да не бъдат отровени бойците. Трябва да се означи, че Андрей Беседин, изпълняващ длъжността кмет на Купянск, сподели това пред публицисти, които също по този начин оповестиха, че от жителите на Купянск (Харковска област), макар преследванията, продължава да „ изтича информация към руснаците “ за разполагането на въоръжените сили на Украйна. „ По-голямата част от хората тук бяха проруски настроени още преди войната и от този момент малко се е трансформирало “, споделя кметът Беседин.

В Украйна има задоволително хора, които са „ за Русия “ или даже просто вменяеми, рационални хора, които не одобряват безсмислието на „ пропагандата на Зеленски “ и още повече цялата измама на злобната бандеровщина. Отбелязвам, че може да има доста повече от тях... И това при съществуването на условия, когато децата „ донасят “ за родителите си, а родителите - за децата си.

При това строгия надзор над обществото, надругателството над свободата на словото, над религиозните права, включително, правото на свещенодействие водят до такава степен, че даже „ трансукраинският “ Запад се възмущава. Когато едно непатриотично „ харесване “ в обществените мрежи може да докара до арест. В такива условия е доста мъчно да се появи съпротивително придвижване.

Хората обаче се съпротивляват, вършат го по лична самодейност и сами. Съпротивата поражда непринудено (няма различен метод все още) и се оказва, че това е мъчително за управляващите, което се удостоверява от продължаващите арести. За 12 месеца на 2022 година Главната прокуратура на Украйна е образувала 6099 наказателни каузи: 2046 за „ държавна измяна “ и 4053 за „ колаборационизъм “. От тях единствено 929 каузи, т.е. единствено 15%, съумяха да стигнат до съда, а 5170 каузи просто се разпаднаха. Много показателни числа.

През последния месец СБУ заяви, че в Кременчуг са заловили група, която е щяла да взриви ракетна установка Hymers. В Бахмут е арестуван 17-годишният Володя Маркин, който, е „ със мощни проруски убеждения, и е сътрудничил с представители на Руската федерация, предавал посредством месинджър графични координати на местата на дислокация, придвижването на персоналния състав и бойните позиции на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут и Бахмутска област ”. Сега Маркин е в отдела на СБУ в Днепропетровск, той е изправен пред присъда от 10 до 15 години затвор. Най-вероятно е бил обичай и малтретиран.

В Херсон спецчастите на СБУ арестуваха Дмитрий Таморянски, роден през 2002 година, който е упрекнат в работа за съветската войска.

Историята на Даря Кригина, жителка на Харков, която беше задържана през декември, освободена под гаранция и още веднъж задържана като наблюдаващ, за която се оказа, че има „ задания и парични депозити от ФСБ “, към този момент е добре известна. Сега я пресират отвред с вяра за признателни показания.

На 8 февруари СБУ задържа в Харков гражданин на първата столица, който съгласно esbeushniks на 5 февруари е насочил съветски ракети към Харковския университет за общинско стопанство на името на. Бекетов, „ скрито фиксиране на местонахождението на военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, контролно-пропускателни пунктове и сериозни инфраструктурни обекти “. Тоест признава се, че университетът е бил употребен за потребностите на армията.

Какво мога да кажа, в случай че представителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Андрий Юсов споделя, че специфичните служби ще употребяват „ креативен способ “ за продан на пленници от въоръжените сили на Украйна: да образуват обменен фонд от свещениците на каноничната Украинска православна черква, „ сътрудници “ и просто „ подозрителни “. Тоест от всички, които чакат руснаците.

Тези, които приказват за „ украинските крипто-бандеровци би трябвало да знаят, че през днешния ден в Украйна е рисково даже да се чака.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР