Този важен и ценен минерал има редица важни функции за

...
Този важен и ценен минерал има редица важни функции за
Коментари Харесай

Помага ли магнезият при отслабване?

Този значим и скъп минерал има редица значими функционалности за тялото. Той дава отговор за естествената нервна проводимост, за положението на костите, за сърдечния темп, производството на сила, работата на мускулите, превоза на калий и калций на клетъчно равнище и доста други.

Почти всеки орган в тялото се нуждае от магнезий, с цел да действа. Той е незаместим за бъбреците, сърцето, нервната система, мускулите, костите, написа az-jenata.bg.

Магнезият оказва помощ и за естественото протичане на метаболитните процеси. Възможно ли е той да ви помогне да отслабнете? Краткият отговор е да.

Въпреки че няма безапелационни проучвания по този въпрос дали магнезият съумява непосредствено да помогне в отслабването и загубата на тегло, той може да бъде от изгода за всеки, който се бори с непотребните килограми и може да усъвършенства цялостното здраве.

Проучване от 2012 година, оповестено в Journal of Caring Sciences открива, че магнезият оказва помощ за понижаване на задържането на непотребното количество вода, причиняващо отичане на корема, крайниците и клетките в тялото, написа healthdigest.com.

Друго изследване от 2013 година, оповестено в Journal of Sports Science & Medicine открива, че приемът на магнезий и храни, богати на скъпия минерал оказва помощ за понижаване на кръвното налягане даже при хора, които не упражняват задоволително и имат ниска физическа интензивност.

Магнезият би могъл да подкрепи и усвояването на инсулина от клетките, което може да облекчи положения като инсулинова устойчивост и метаболитен синдром, свързани с наднормено тегло и нараснал риск от диабет. Това открива проучване на метаданни от изследване от 2013 година, оповестени в Journal of Nutrition.

Важно е да се означи, че колкото и изгоди да има магнезият за здравето и отслабването, това не може да замести здравословното и уравновесено хранене. Не по-малко значимо е да упражнявате постоянно и да се движите повече.

Как да си набавите повече магнезий без добавки?

Към изгодите за здравето от магнезия могат да се прибавят свойствата му, свързани с понижаване на главоболието, битката с депресията и възстановяване на работата на мускулатурата при извършения и двигателна интензивност.

Най-добрите източници на магнезий са пълнозърнестите храни, семената, бобовите растения, ядките, млякото и зърнените култури. Ценният минерал се среща още в авокадото, бананите, ябълките, стафидите, броколите, морковите, тиквените семки, картофите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР