Този пореден четвърти избор ни показва началото на изчерпването на

...
Този пореден четвърти избор ни показва началото на изчерпването на
Коментари Харесай

Петя Георгиева: Започва да се изчерпва радикалният популистки цикъл "мафията срещу добрия народ", започнал 2020-а

" Този следващ четвърти избор ни демонстрира началото на изчерпването на този коренен популистки цикъл, който беше иницииран и натрапен – мафията против положителния народ , от юли 2020 година "
Това мнение изрази в предаването " Хоризонт до обед " на БНР Петя Георгиева, доктор по политически науки от Свободния университет в Брюксел и учител в Нов български университет, член на изборна секция.

Георгиева засяга гласуването за Има Такъв Народ и Политическа партия на парламентарните избори предходната година, като изясни, че Политическа партия губи част от своята поддръжка, а Има Такъв Народ изчезва от парламентарната сцена.

На този избор българските гласоподаватели бяха много по-разумни , добави тя.

" Възраждане " има удвояване на поддръжката, само че ѝ отредиха по-скромно място в новата парламентарна констелация. (…) Освен това всички тези гласоподаватели на " Възраждане " гласоподават по разнообразни аргументи за " Възраждане " . Не считам, че всички тези гласоподаватели са подкрепили тази партия, тъй като тя им дава обещание, че ще си присъединим Северна Македония, или че ще излезем от НАТО и Европейски Съюз. Там има доста мощен антисистемен, антиелитен миг , едно доста коренно говорене. На базата на тази прочувствена радикализация може би част от тези гласоподаватели гласоподават протестно. "

 Костадин Костадинов Снимка: БГНЕС

Във Варна " Възраждане " заема третото място в изборните резултати – след ГЕРБ и Политическа партия, с малко над 12%. Лидерът на партията е с безапелационни позиции, има безапелационен език и в дебатите постанова своя звук. Харесват го хора, които имат по-радикални позиции, означи кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

" Самият Костадинов сподели, че залага на тежката зима и на тежките обществени проблеми и в случай че не се направи държавно управление, даде обещание да вдигне резултата си. "

Петя Георгиева счита, че в случай че се стигне до сформиране на държавно управление, Политическа партия ще бъде главната опозиционна мощ .

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР