Този малък, тъмно лилав гроздов плод, известен като Акай Бери,

...
Този малък, тъмно лилав гроздов плод, известен като Акай Бери,
Коментари Харесай

Защо и кога да консумираме акай бери

Този дребен, мрачно виолетов гроздов плод, прочут като Акай Бери, в последно време се вихри в здравната промишленост по обяснима причина.

Акай бери е цялостен с значими витамини, антиоксиданти, мастни киселини и други естествени детайли, които са от огромна изгода за тялото. Плодът е прочут с облекчаването на доста болести. Лекарите даже предлагат да се приема, като дневна добавка.

Загубата на тегло е главният здравен проблем, с който се сблъскват милиони хора. Задачата на стратегиите за намаляване е да се употребява храна в по-балансиран тип. Много потребна храна в тази категория е точно Акай, който съдържа 10 пъти повече антиоксиданти от останалите плодове, от същата група.

Освен антиоксидантите съдържащи се в него, има и етерични омега киселини, витамини, протеини, калций и високо наличие на фибри.

 Суперплодове

Няколко от витамините, които се намират в тези плодове, са витамин А, С, Е, тиамин, рибофлавин и ниацин. Те оказват помощ за възстановяване на зрението, разлагането на белтъчини и въглехидрати, естественото действие на храносмилателната система и на анти-стареенето. Затова някои козметични артикули употребяват масло от акай Бери.

Високото наличие на фибри от акай бери оказва помощ за промиването на отрови от тялото. Това е потребно за вярното действие на храносмилателната система. Acai е прочут с това че е източник на сила. Държи мозъка безсънен и е потребен за мисловната активност.

Тъй като наличието на витамини в плода го вършат супер храна, от ден на ден хора го одобряват като добавка към ежедневното си меню.

Въпреки че плодът не дава никакви странични резултати и няма доказателства за това, е целесъобразно бременните дами, кърмачки и хората с някои медицински затруднения да се съветват със своя доктор преди да ги одобряват.

Колко е целесъобразното количество, което може да се одобри, не е потвърдено. Ако консумирате плода като храна, то няма заплаха.

Акай Бери е съставна част в някои сокове, питиета, ликьори, желета, сладолед и други храни. Използва се също и като натурален оцветител на храни.

Виж също защо е потребен акай бери и какви са страничните резултати от приема на акай бери.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР