Този инцидент е неприятен, но това не е нападение срещу

...
Този инцидент е неприятен, но това не е нападение срещу
Коментари Харесай

Има ли нападение срещу НАТО? Експерт разнищи инцидента в Полша

Този случай е противен, само че това не е нахлуване против територията на НАТО, съобщи пред БНР някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев по проблема с ракетата, предизвикала детонация и гибел в Полша.

Член 4 от Договора на НАТО за групова защита е преди член 5, който касае груповата помощ при нахлуване над страна от Алианса. Чл. 4 разписва събирането на всички страни от НАТО за разискване на опасност. Това е ескалиране на спора на равнище НАТО и на равнище основно командване на НАТО, изясни Керемедчиев.
-->
За момента не е належащо да се задейства груповата отбрана на всички страни при нахлуване над една, счита той.

Милен Керемедчиев направи прилика със заблудената ракета, която попадна в Горна баня по време на войната в Югославия.

Всяка суматоха ще докара до ескалация на напрежението, а сега Русия се усеща уязвима, предизвести той. 

" Отстъплението от Херсон е доста сериозен удар върху реномето на президента Путин. На него му би трябвало доста мощен акт. Украйна подценява съперника и опасността. "  

Самата Полша към момента не е оповестила, че би желала да задейства член 5, посочи някогашният заместник-министър на външните работи.

" Русия непрекъснато споделя, че води война с НАТО в Украйна, а освен с Украйна и всяка по-силна интервенция, по-активна интервенция, най-много от позиция на изрече, може да докара до доста внезапна ескалация на популацията. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР