Този ден на плажа почти се превърнал в трагедия за

...
Този ден на плажа почти се превърнал в трагедия за
Коментари Харесай

80 човека се хванали за ръце в жива верига, за да спасят давещо се семейство (видео)

Този ден на плажа съвсем се трансформирал в покруса за Роберта Урсри и нейното семейство, поданици на щата Флорида.

Роберта Урсри и нейното семейство се наслаждавали на хубавия ден на плажа, когато забелязала, че синовете й липсват. Тя тръгнала да ги търси и скоро ги чула да крещят от водата, че са хванати в капан от течението.

Жената видяла, че двамата й сина, на 8 и 11 години, попаднали в течение на дъските си за сърф и не могли да се оправят с него. Децата крещяли и плачели.

Другите я предизвестили да не влиза във водата, само че Урсри, майка й и още петима членове на фамилията се втурнали да избавят децата. Обаче те също били хванати във водния капан. 

Джесика Симънс, която била спряла със брачна половинка си на плажа, таман била намерила захвърлена буги дъска, когато видяла хора, сочещи към водата. Тя помислила, че сочат към акула, само че когато схванала, че хората се давят, скочила на дъската и почнала да плува към фамилията на Урсри.

„ Тези хора няма да се удават през днешния ден “, спомня си по какъв начин си е споделила сама на себе си Симънс. „ Това няма да се случи. Ние ще ги измъкнем. “

Междувременно брачният партньор на Симънс и някои други мъже почнали да вършат човешка верига, с цел да върнат всички назад на брега.

Не всички реагирали с ненаситност, тъй като се страхували, че и те ще бъдат отнесени от течението. Някои не можели да плуват, по тази причина останали в плитки води. В последна сметка към 80 души се присъединили и стигнали на крачка от фамилията.

Така вършат мравките, Когато някой от околните им е в заплаха, всички се събират във верига, с цел да му оказват помощ.

Така смелата двойка съумяла да доближи давещите се хора на дъски и да ги издърпа на сушата.

Първо по„ човешката верига “ били трансферирани децата, 11-годишният Ноа и 8-годишният Стивън.

Най-много хората се страхували за живота на 67-годишната баба, майка на Урсри, която получила инфаркт, до момента в който била във водата. Един от племеннижите пък бил със счупена ръка. Иначе всички били в сигурност.

„ Толкова съм признателна “, споделя Урсри. „ Тези хора бяха Божии ангели, които бяха на точното място в точното време. Дължа живота си и живота на фамилията си на тях. Без тях нямаше да сме тук. “

Важното е, че цялото семейство съумяло да се избави. Най-интересното е, че измежду хората, които се притекли на помощ, имало и такива, които не можели да плуват!

Било изумително да се види по какъв начин разнообразни хора, изцяло непознати между тях, се прегръщали и си давали „ пет “.

Една в действителност безкористна и почтена постъпка, която без подозрение заслужава овации.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР