Този брак по сметка между партиите в управляващото мнозинство ГЕРБ-ППДБ-ДПС

...
Този брак по сметка между партиите в управляващото мнозинство ГЕРБ-ППДБ-ДПС
Коментари Харесай

Копейките на бунт: Към предсрочни избори! Благодарим на Пеевски, че показа кой е опозицията

Този брак по сметка сред партиите в ръководещото болшинство ГЕРБ-ППДБ-ДПС е само за сметка на българския народ. Това държавно управление е със снето доверие, първо от българския гласоподавател. Затова “Възраждане ” ще предприеме всички вероятни дейности за предварителни избори, тъй като с евроатлантизма стартират да се оправдават доста рискови процеси, ориентирани против демократичните устои на българската страна, в интерес на непознати ползи.
Това споделят в своя декларация, прочетена от трибуната на Народно събрание от Политическа партия „ Възраждане “.
„ Вчера ръководещата сглобка ГЕРБ-ППДБ-ДПС промени метода на образуване и управление на една от непрекъснатите парламентарни комисии – Комисията за надзор над службите за сигурност и използването на специфични разследващи средства. Стори го точно в миг, когато “Възраждане ” пое председателството на комисията, образувана на паритетен принцип. Очевидно не бе проблем до момента за ръководещото евроатлантическо болшинство, когато негови представители председателстваха тази комисия през предходните две сесии на 49 Народното събрание. Но като продължаваща и безпардонна наклонност да се лустрира политически най-голямата опозиционна партия “Възраждане ” и откакто бяхме лишени от сглобката от председателстване на другите непрекъснати комисии, то от ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи не се посвениха да трансформират експресно правилника за организация и активността на Народното събрание, с цел да лимитират по всевъзможен метод “Възраждане ” – наклонност, която бива поредно провеждана към този момент над 2 години – още от първия път, когато нашата политическа организация стана част от 47 Народно заседание “, прецизират претекстовете си.
„ Заявката за продължаването на тази политическа лустрация даде още в петък Делян Пеевски, който непосредствено упрекна “Възраждане ” в коридорите на Народното събрание, че сме проруска партия, която била опасност за националната сигурност; а неговият съдружен сътрудник Кирил Петков, на който той постоянно му се кара в зала, му пригласяше драговолно пред камерите. А в действителност опасността за националната ни сигурност е оповестена точно от Съединени американски щати, които обявиха през юни 2021г. следното: „ Пеевски е употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства, в подмяна на информация и преданост от тяхна страна. Давани са подкупи на високопоставени държавни чиновници от българското държавно управление, от които се е очаквало да дават информация, която да бъде излъчена на Пеевски ” – откъс от осведомителния уебсайт “Свободна Европа ” от 1.03.2023 година. И Съединени американски щати глобиха съответно Делян Пеевски по световния закон “Магнитски ”, сподели още зам.-председателят на ПГ Петър Петров.
Прилагаме цялостния текст н декларацията, публикуван от пресцентъра на Политическа партия „ Възраждане “:
Вчера ръководещата сглобка ГЕРБ-ППДБ-ДПС промени метода на образуване и управление на една от непрекъснатите парламентарни комисии – Комисията за надзор над службите за сигурност и използването на специфични разследващи средства. Стори го точно в миг, когато “Възраждане ” пое председателството на комисията, образувана на паритетен принцип. Очевидно не бе проблем до момента за ръководещото евроатлантическо болшинство, когато негови представители председателстваха тази комисия през предходните две сесии на 49 Народното събрание. Но като продължаваща и безпардонна наклонност да се лустрира политически най-голямата опозиционна партия “Възраждане ” и откакто бяхме лишени от сглобката от председателстване на другите непрекъснати комисии, то от ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи не се посвениха да трансформират експресно правилника за организация и активността на Народното събрание, с цел да лимитират по всевъзможен метод “Възраждане ” – наклонност, която бива поредно провеждана към този момент над 2 години – още от първия път, когато нашата политическа организация стана част от 47 Народно заседание.
Заявката за продължаването на тази политическа лустрация даде още в петък Делян Пеевски, който непосредствено упрекна “Възраждане ” в коридорите на Народното събрание, че сме проруска партия, която била опасност за националната сигурност; а неговият съдружен сътрудник Кирил Петков, на който той постоянно му се кара в зала, му пригласяше драговолно пред камерите. А в действителност опасността за националната ни сигурност е оповестена точно от Съединени американски щати, които обявиха през юни 2021г. следното: „ Пеевски е употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства, в подмяна на информация и преданост от тяхна страна. Давани са подкупи на високопоставени държавни чиновници от българското държавно управление, от които се е очаквало да дават информация, която да бъде излъчена на Пеевски ” – откъс от осведомителния уебсайт “Свободна Европа ” от 1.03.2023г.. И Съединени американски щати глобиха съответно Делян Пеевски по световния закон “Магнитски ”.
Тази обществено оповестена поръчка за поемането на управлението на Комисия за надзор над службите е единствено епизод, следващ от устрема за преодоляване на службите за сигурност, почнало още през 2013г. Тогава този блян провали едно държавно управление. Сега, обаче не става дума просто за работата на Комисията за надзор на службите, за работата в нея или за председателското място. Става въпрос за политически ползи на сглобката, за жадност за власт, която да разреши реализацията и на огромни стопански ползи. Както и на анулацията на стопански наказания по закона „ Магнитски “, а всичко това – прикрито зад пламенната отбрана на така наречен “евроатлантически полезности “.
След вчерашните експресни промени в Правилника, във връзка с непрекъснатата комисия за надзор на службите и преодоляването на тази до момента работеща комисия, от представителите на сглобката ГЕРБ-ППДБ-ДПС, бе даден още един образец на българското общество, че тук няма евроатлантическо болшинство. Тук има един шеф – Пеевски, който дава нарежданията и всички останали, предани му от сглобката, отпред с Политическа партия и Демократична България, които му пригласят и ги извършват. Дали те знаят какво ще им коства тази прегръдка е освен техен проблем, а и на тези, които ги избраха и изпратиха в Народното събрание, сякаш с цел да се борят с този циничен модел на държавно ръководство, а те сътвориха тази позорна сглобка, която го възкреси.
И още веднъж ще повторим, че същинската опасност за националната сигурност на България са, точно тези дейности по поругаване на парламентарната народна власт, оповестени още в петък от Делян Пеевски, очевидно пострадал от глобите по “Магнитски ”, които са му наложени. А безспорна истина е, че подвластният елементарно се управлява. Безспорна истина е, че преодоляването на страната минава през слагане на службите за сигурност в послушание. Кой желае това и по какъв начин ще го употребява е явно и го чуха всички в аудиозаписа на Политическа партия – това е Посолството и това са Посолствата.
Публично изявяваната злост от Делян Пеевски към партия “Възраждане ” демонстрира на българската общност единствено едно – точно коя е опозиционната партия, самостоятелна от въздействието на Пеевски политическа организация, на която, даже Движение за права и свободи декларира обществено, че не би трябвало да дава цялата власт. И колкото повече от сглобката и Пеевски приказват пред медиите против “Възраждане ”, реализират единствено едно – консолидират протестния избор против техния модел на ръководство точно във “Възраждане ”.
И като представители на тази опозиционна партия, ние насочваме към нашите сънародници следното обръщение: Този брак по сметка сред партиите в ръководещото болшинство ГЕРБ-ППДБ-ДПС е само за сметка на българския народ. Това държавно управление е със снето доверие, първо от българския гласоподавател. Затова “Възраждане ” ще предприеме всички вероятни дейности за предварителни избори, тъй като с евроатлантизма стартират да се оправдават доста рискови процеси, ориентирани против демократичните устои на българската страна, в интерес на непознати ползи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР