Toyota ще намали производството си на коли с 40% през

...
Toyota ще намали производството си на коли с 40% през
Коментари Харесай

Toyota драстично съкращава производството си

Toyota ще понижи производството си на коли с 40% през септември поради световния дефицит на микрочипове. беше възнамерявал да сглоби съвсем 900 000 автомобила идващия месец, само че в този момент понижава задачата до 540 000 транспортни средства.

Volkswagen, вторият по величина производител на коли в света, предизвести, че може също да бъде заставен да понижи в допълнение производството. " В момента чакаме доставките на чипове през третото тримесечие да бъдат доста нестабилни и лимитирани. Не можем да изключим по-нататъшни промени в производството ", признават пред Reuters от немския тръст. Volkswagen към този момент понижи производството по-рано през годината.

Другите съперници на Toyota, като General Motors, Ford, Nissan, Daimler, BMW и Renault, към този момент са понижили производството заради световния дефицит на чипове. Досега японският авто колос успяваше да избегне това, като се изключи епизодичното прекъсване на производството в заводите във Франция, Чехия и Турция.

Пандемията фрапантно усили търсенето на уреди, които употребяват чипове, като телефони, тв приемници и конзоли за игри. Новите коли също включват десетки микрочипове, само че до момента Toyota се възползваше от насъбрания по-голям ресурс от тях, като част от обновяването на проекта за непрекъснатост на бизнеса, създаден след земетресението във Фукушима и последвалото цунами преди десетилетие.

Решението за редуциране на производството в този момент е провокирано от възраждането на случаите на ковид в цяла Азия, което се отразява и на доставките. Това неизбежно ще засегне заводите на Toyota, в това число тези в континентална Европа.

Ситуацията на Острова обаче е много друга. " Доколкото знаем, не виждаме никакво влияние върху производството във Англия " вследствие на оповестените съкращения, споделя представител на Toyota UK. Японската компания има огромен цех в Бърнастън, Дарбишър.

Недостигът на чипове е все по-голям проблем

Дефицитът на чипове засегна необятен кръг бизнеси – от производителите на коли до производителите на дребни уреди. Проблемите започнаха предходната година, когато Apple имаше усложнения с стартирането на своите iPhone, а от най-новите конзоли на Xbox и PlayStation липсваха задоволителни количества, с цел да отговорят на търсенето.

Оттогава редица софтуерни компании предизвестиха за последствията. Миналия месец шефът на производителя на чипове Intel Пат Гелсинджър предизвести, че най-лошото от международната рецесия с чипове занапред следва. По думите му дефицитът ще се утежни през втората половина на тази година и ще минат 1-2 години, преди доставките да се възстановяват.

Дефицитът накара президента на Съединени американски щати Джо Байдън да подпише изпълнителна заповед за решение на казуса. Той даде обещание да търси финансиране от 37 милиарда $ за законодателство за увеличение на производството на чипове в Съединени американски щати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР