Той участва в конференцията "Ролята на неправителствените организации за подобряване

...
Той участва в конференцията "Ролята на неправителствените организации за подобряване
Коментари Харесай

Еврокомисар: Не се месим по сделката с ЧЕЗ

Той взе участие в конференцията "Ролята на неправителствените организации за възстановяване на енергийната политика и нормативната база в региона на енергетиката - провокации пред Югоизточна Европа ", която се организира в столичния хотел "Балкан ".

"Това е една договорка сред две частни компании ", посочи Шефчович.

Той добави, че има информация за това, че способените органи правят всички нужни оценки и инспекции.

Зам.-председателят на Европейската комисия повтори, че това е договорка сред две частни компании и от Европейска комисия се интересуват единствено дали се съблюдават безусловно всички правила и закони на европейското законодателство.

Марош Шефчович посочи, че Европейската комисия поддържа построяването на газоразпределен център в България , тъй като още по време на първата среща на групата за газова съгласуваност в Централна и Източна Европа е било взето решението всяка една страна от района би трябвало да има най-малко три източника на доставка на природен газ, с цел да се реализира диверсификация.

По думите му България е най-подходяща да бъде център, защото има удобно географско състояние. Освен това има доста положително развиване на интерконекторни връзки в България - както тези, които сега са построени, по този начин и тези, които са в развой на създаване.

"Идеята е да има доста мощна газова ликвидност в района. Това е мощно подкрепено от Европейска комисия и нашата цел е България да се трансформира от една страна, която транзитира газ, в една страна, която търгува с газ ", добави Шефчович.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР