Той обърна внимание на възможността и за четвърта вълна на

...
Той обърна внимание на възможността и за четвърта вълна на
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Изменчивостта на вируса е тревожна, възможна е четвърта вълна

Той обърна внимание на опцията и за четвърта вълна на COVID-19 поради огромната неопределеност на вируса. Алергологът позволява, че ще има непрекъснато създаване на нови ваксини по сходство на грипните. Акад. Петрунов подсети, че към този момент има южноафрикански, берлински, румънски и други разновидности на ковид. Според него някои от тях ще изчезнат, само че други може да се окажат даже по-сериозни.

Проф. Петрунов обърна внимание на информацията от здравните управляващи, че е допустимо да има и нов вид, засечен при две дами от Северна България.

„ Нас би трябвало да ни тревожи изменчивостта на вируса. Той мутира непрекъснато. Някои от разновидностите могат да продължат да съществуват по-дълго и да са сериозен проблем “, означи ученият.

Алергологът сподели още, че някои от фирмите към този момент създават трета доза на имунизацията, която да се слага през ноември, да вземем за пример. Той изясни, че не предлага смесването на иРНК ваксина с векторна, тъй като няма безапелационни данни за сигурността. По думите му хората, поставили първа игла на „ АстраЗенека “, умерено могат да си сложат и втора. Специалистът счита, че погрешно се пояснява мнението на ЕМА по отношение на появяването на тромби.

„ В текста от ЕМА става въпрос за евентуална реакция, която не е потвърдена “, означи той и добави, че образуването на тромби са необичайност. Тромбемболия обаче се среща постоянно при заболяване с ковид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР